Dinescu va contesta decizia ANI privind incompatibilitatea sa

Poetul Mircea Dinescu, membru în colegiul CNSAS, găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate, va contesta decizia inspectorilor, demersul juridic urmând să fie făcut de reprezentanţii Consiliului.

16 afișări
Imaginea articolului Dinescu va contesta decizia ANI privind incompatibilitatea sa

Dinescu va contesta decizia ANI privind incompatibilitatea sa (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Mircea Dinescu a declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX că a hotărât să conteste decizia prin care era găsit incompatibil, însă de partea procedurală a demersului juridic se va ocupa instituţia la care lucrează.

"Am semnat nişte documente la direcţia juridică a CNSAS şi am înţeles că cei de acolo se vor ocupa procedural de această problemă. Eu nu voi merge la tribunal şi nu voi face hârtii. Le-am lăsat celor de la Direcţia juridică tot ce mi-au cerut şi dânşii au spus că se vor ocupa de rezolvarea problemei", a declarat Dinescu agenţiei MEDIAFAX.

Dinescu a vorbit şi de o contestaţie pe care cei de la CNSAS ar urma să o adreseze Consiliului Naţional de Integritate, entitatea care supervizează independenţa operaţională a Agenţiei, fără a putea însă preciza care este obiectul respectivei contestaţii.

"Îmi menţin părerea că nu există incompatibilitate între funcţia de membru al Colegiului CNSAS şi implicarea într-o firmă cu profil agricol, mai cu seamă că încă de la înfiinţarea firmei am delegat administrarea ei către un specialist, un inginer agronom. Cei de la CNSAS m-au convins totuşi să fac acest demers pentru a nu afecta activitatea viitoarei instituţii", a mai spus Dinescu.

Dinescu declara, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că refuză să depună vreo contestaţie faţă de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea dintre statutul său de membru al Colegiului CNSAS şi cel de administrator de firmă.

"Este sub demnitatea mea să contest această decizie. Însă am adus mai multe acte la serviciu, la CNSAS, acte legate de firma mea. Le-am adus pentru că mi le-au cerut cei de la Direcţia Juridică. Mi-au spus că iau ei în calcul să conteste această decizie a ANI, motivul lor fiind acela că, odată rămas definitiv acel act de constatare, deciziile la luarea cărora am participat în ultimii ani să devină nule", spunea atunci Mircea Dinescu.

ANI a comunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.

"În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie", conform prevederilor legale, spunea ANI, într-un comunicat din 3 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici