Diplome europene pentru ciobanii din Făgăraş

Centrul Europe Direct din Făgăraş din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov va organiza, începând din luna iulie, cursuri de atestare pentru ciobanii care vor să obţină o diplomă recunoscută pe plan european şi pe baza căreia îşi vor putea vinde produsele pe piaţa UE.

25 afișări
Imaginea articolului Diplome europene pentru ciobanii din Făgăraş

Diplome europene pentru ciobanii din Făgăraş ( sursa: MediafaxFoto)

Ciobanii trebuie să participe la 720 de ore de curs, dintre care 240 de teorie, pentru a obţine diploma.

Potrivit lui Gabriel Vâju, director al Reprezentanţei Făgăraş a CCI Braşov, cursul pentru ciobani se află în faza de proiect, urmând ca până pe data de 18 mai, Centrul Europe Direct să depună solicitarea pentru finanţare europeană, astfel încât cursurile să fie gratuite pentru cei interesaţi.

Cursurile sunt structurate pe un total de 720 de ore, din care 240 vor consta în predarea teoriei, iar restul de 480 de ore vor fi de practică.

Ciobanii cursanţi vor avea ca profesori ingineri în domeniul alimentar şi zootehnic.

Dacă va primi finaţare europeană, proiectul va fi demarat în cursul lunii iulie, potrivit sursei citate.

"Acest curs este o idee mai veche a noastră. La început am râs şi eu când am auzit de cursuri pentru ciobani. Totuşi, calsificarea ocupaţiilor din România prevede şi această meserie de cioban, oier şi deja avem semnale că sunt mulţi ciobani interesaţi să obţină o diplomă", a spus Vâju, mierucri, într-o conferinţă de presă.

Vâju a precizat că ciobanii vor avea nevoie de o astfel de diplomă de atestare pentru a-şi putea desface produsele pe piaţă respectând cerinţele Uniunii Europene.

Centrul Europe Direct din Făgăraş a fost deschis în luna februarie a acestui an şi oferă cetăţeniulor intersaţi informaţii privind Uniunea Europeană şi a programelor care pot fi accesate din fonduri europene. Reţeaua Centrelor Europe Direct este prezentă în România şi cuprinde 27 de centre de informare în întreaga ţară, ale căror structuri gazdă au fost selectate în urma unui apel pentru propuneri de proiecte desfăşurat în 2007. Una dintre aceste structuri gazdă, care a obţinut finanţarea pentru un astfel de centru este şi Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, prin Reprezentanta Făgăraş. Rolul Centrului este de a disemina informaţii generale privind legislaţia, politicile, programele şi oportunităţle de finanţare ale Uniunii, de a furniza date de contact ale instituţiilor care pot rezolva problemele semnalate, de a acorda sprijin în privinţa identificării de parteneri .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici