Director ANP despre situaţia din penitenciarele din România: Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1.421 locuri noi de cazare. Câte spaţii au fost create în acest an

Marian Dobrică, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a declarat, vineri, în cadrul unor dezbateri privind situaţia din penitenciare, că în 2018 vor fi 1.421 locuri noi în închisorile din România.

401 afișări
Imaginea articolului Director ANP despre situaţia din penitenciarele din România: Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1.421 locuri noi de cazare. Câte spaţii au fost create în acest an

Director ANP despre situaţia din penitenciarele din România: Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1.421 locuri noi de cazare. Câte spaţii au fost create în acest an

„Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1421 de noi locuri de cazare în câteva unităţi penitenciare pe care le-am identificat deja. Concomitent, continuăm modernizarea locurilor de cazare la standarde europene existente deja în sistemul penitenciar, încă din această toamnă am dat deja în folosinţă cele 200 de locuri de la Penitenciarul Bacău, în decembrie – 200 de locuri de la Penitenciarul Giurgiu, 500 de locuri în proces de modernizare la Penitenciarul Deva”, a declarat Marian Dobrică, directorul ANP.

Directorul ANP atrage atenţia asupra situaţiile noi de posibilitate a eliberării condiţionate, ca urmare a intrării în vigoare a legii recursului compensatoriu.

„Despre cele 3349 de situaţii amintite de domnul ministru, pentru care se deschide vocaţia la liberarea condiţionată – se deschide pentru săptămâna viitoare, asta presupune că, începând de luni şi până vineri, în fiecare penitenciar va fi o muncă titanică. (..) Acum am făcut un pas, i-am pus în libertate. (...) Trebuie să vedem ce se întâmplă în continuare cu aceşti deţinuţi. (...) Există şi un risc, ca aceşti detinuţi să se reîntoarcă în penitenciar”, a mai spus directorul ANP.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat că joi, în prima zi în care legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi, iar alţi 3349 pot cere acum eliberarea condiţionată, condiţia privind fracţia de executare a pedepsei fiind îndeplinită mai repede datorită celor şase zile de libertate obţinute pentru 30 de zile executate în situaţiii improprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici