Directorii CFR şi sindicaliştii nu au căzut de acord

Directorii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu s-au înţeles în cadrul discuţiilor de marţi avute cu sindicaliştii astfel că vineri, între între 7.00 şi 13.00, circulaţia feroviară va fi oprită în semn de protest.

28 afișări
Imaginea articolului Directorii CFR şi sindicaliştii nu au căzut de acord

Directorii CFR şi guvernanţii nu au căzut de acord (Imagine: Mediafax Foto)

La rândul său, directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, a precizat, la finalul întâlnirii, că sindicaliştii CFR sunt obligaţi să asigure o treime din activitate, dacă declanşează greva, ei susţinând că în intervalul anunţat nu va lucra niciun angajat.

Potrivit lui Noapteş, chiar dacă trenurile sunt oprite între 7.00 şi 13.00, traficul feroviar va fi reluat abia spre seara de vineri.

"Sunt 250.000 de călători pe zi, iar din Gara de Nord pleacă 40 la sută dintre ei, programul acestora fiind total dat peste cap, pentru că, chiar dacă nu toţi CFR-iştii opresc lucrul, cei din mişcare comercial sunt esenţialii şi fără ei nu pot circula trenurile", a afirmat Noapteş.

Directorul general al CFR Infrastructură, Constantin Manea, a declarat, la finalul întâlnirii, că orice situaţie de acest gen poate fi soluţionată pe cale amiabilă. "Nu sunt întrunite condiţiile unei greve, mai este timp de analiză, principala lor problemă o constituie bugetele companiilor", a susţinut Manea.

Cei doi directori au susţinut că dialogul rămâne deschis şi că cele două părţi se mai pot întâlni, până vineri, pentru a încerca să îi convingă pe sindicalişti să renunţe la proteste.

Sindicaliştii Federaţiei Mişcare-Comercial s-au întâlnit, marţi, discuţiile cu directorii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură, aceştia anunţând că vineri, între între 7.00 şi 13.00, opresc activitatea, cerând condiţii de muncă mai bune şi aprobarea bugetelor pentru călători şi infrastructură.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici