Discurs dur al ministrului german de Externe la adresa ţărilor membre UE care încalcă principii fundamentale. România, în rând cu Ungaria şi Polonia

Heiko Maas, ministrul german de Externe, susţine că UE ar trebui să taie finanţarea şi să impună sancţiuni în cazul ţărilor membre care adoptă legi ce încalcă principii europene fundamentale, precum existenţa unui sistem de justiţie independent, menţionând în acest sens România, Ungaria şi Polonia.

2225 afișări
Imaginea articolului Discurs dur al ministrului german de Externe la adresa ţărilor membre UE care încalcă principii fundamentale. România, în rând cu Ungaria şi Polonia

Discurs dur al ministrului german de Externe la adresa ţărilor membre care încalcă principii fundamentale. România, alături de Ungaria şi Polonia

Ministrul german a menţionat că ţări ca România, Ungaria şi Polonia au primit mai multe fonduri de la UE decât au contribuit la bugetul uniunii, astfel că oprirea finanţării pentru încălcarea principiilor fundamentale ar putea oferi o pârghie în astfel de cazuri.

''Există principii fundamentale pe care toţi trebuie să le respecte", a declarat Maas într-un interviu pentru postul ZDF, relatează cotidainul The New York Times.

În cazul ţărilor care le încalcă ''va trebui să investigăm dacă acest lucru ar trebui să aibă consecinţe financiare'', a declarat ministrul german.

Tăierea fondurilor UE ''este singura limbă care este înţeles acolo'', a completat Mass, făcând referire la statele membre ce adoptă legi care, de exemplu, limitează libertatea presei.

Partidul Popular European (PPE) a votat miercuri în favoarea suspendării din cadrul formaţiunii europene a partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz, al premierului Viktor Orban, pentru încălcarea principiilor statului de drept.

Totodată, există disensiuni între Uniunea Europeană şi Guvernele din Polonia şi România, în legătură cu unele măsuri legislative adoptate de cele două ţări, despre care criticii afirmă că subminează statul de drept şi alte valori europene fundamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici