Discuţii despre o eventuală autostradă Bechet-Deva

Autorităţile vor analiza anul acesta posibilitatea de a construi un drum cu patru benzi sau o autostradă între Bechet, Craiova, Târgu Jiu, Petroşani şi Deva, a declarat vineri, la Târgu Jiu, într-o conferinţă de presă, fostul prefect de Gorj, senatorul PSD Toni Greblă.

85 afișări
Imaginea articolului Discuţii despre o eventuală autostradă Bechet-Deva

Discuţii despre o eventuală autostradă Bechet-Deva

Fostul prefect de Gorj Toni Greblă a precizat că a avut discuţii în acest sens cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care l-a asigurat de susţinerea demersurilor prin care să se materializeze cât mai repede un proiect care să permită începerea lucrărilor.

Toni Greblă afirmă că ministrul transporturilor nu a avut "nicio reţinere" atunci când i-a fost prezentată ideea noii autostrăzi.

Senatorul susţine că un astfel de drum s-ar impune pentru ca Gorjul şi Valea Jiului să nu rămână izolate de viitoarele două autostrăzi ce vor uni Bucureştiul de vestul ţării prin Craiova-Timişoara şi Sibiu-Deva-Arad.

"Am discutat şi am convenit că soluţia cea mai bună este o cale de acces cu patru benzi care să asigure accesul pentru această zonă la celelalte două viitoare autostrăzi. Varianta cea mai bună va include şi tuneluri pe sub Carpaţi, pe tronsonul dintre Târgu Jiu şi Petroşani, pentru că este o variantă şi ieftină şi una care permite mediului să rămână nealterat", a spus Greblă.

Senatorul de Gorj declară că viitoarea rută va fi una complet nouă, care nu are legătură cu niciunul dintre actualele drumuri naţionale existente în zonă. Acesta a menţionat că în proiectul respectiv vor fi implicate inclusiv autorităţile locale, astfel încât exproprierea terenurilor să se realizeze cât mai repede şi cu costuri cât mai reduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici