Discuţii între Mike Pompeo şi Meleşcanu despre combaterea corupţiei şi agresiunea rusă la Marea Neagră

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, s-a întâlnit cu Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, pentru discuţii despre cooperarea în domeniul securităţii, agresiunea rusă în zona Mării Negre, şi importanţa eforturilor României privind combaterea corupţiei, potrivit Departamentului de Stat.

738 afișări
Imaginea articolului Discuţii între Mike Pompeo şi Meleşcanu despre combaterea corupţiei şi agresiunea rusă la Marea Neagră

Discuţii între Mike Pompeo şi Meleşcanu despre combaterea corupţiei şi agresiunea rusă la Marea Neagră

"Secretarul Michael R. Pompeo s-a întâlnit azi (luni, n.red.) la Washington, DC, cu ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu.

Au discutat despre strânsă cooperare cu România în domeniul securităţii, un stat aliat NATO ferm, care îşi îndeplineşte angajamentele privind împărţirea cheltuielilor de apărare, şi despre provocările cu care se confruntă NATO pe flancul său estic.

Au vorbit, mai exact, despre agresiunea rusă în zona Mării Negre şi contribuţia României la asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre. De asemenea, au discutat despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei care subminează instituţiile democratice şi încurajează influenţa malignă a adversarilor", se arată într-un comunicat publicat de Departamentul de Stat al Statelor Unite pe site-ul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici