Disponibilizaţii din MAI nu vor primi salarii compensatorii

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, la Senat, că angajaţii din MAI care vor fi disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, întrucât situaţia economică nu o permite.

2141 afișări
Imaginea articolului Disponibilizaţii din MAI nu vor primi salarii compensatorii

Disponibilizaţii din MAI nu vor primi salarii compensatorii (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Igaş a afirmat că disponibilizaţii din MAI vor primi exact aceleaşi ajutoare sociale ca orice angajat care îşi pierde locul de muncă.

În plus, ministrul Administraţiei şi Internelor a adăugat că cei care urmează să fie disponibilizăţi vor beneficia de cursuri de reconversie profesională.

"Nu putem vorbi în acest moment de salarii compensatorii, pentru că situaţia economică nu ne permite", a afirmat ministrul Traian Igaş.

Ministrul Traian Igaş şi şefii de structuri din MAI au fost audiaţi, miercuri, la Comisia de apărare din Camera Deputaţilor în legătură cu scandalul în care a fost implicat fostul secretar general al instituţiei Laurenţiu Mironescu, dar şi în legătură cu norma de hrană, cu restructurarea ministerului şi cu aderarea la Spaţiul Schengen.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, după audierea sa în Comisia de apărare, că 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici