Distrigaz:Instalaţia de gaze de la Giuleşti, repusă în funcţiune după remedierea unor neconformităţi

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au spus, luni, că nu a fost făcut încă recepţia instalaţiei de gaze afectate de incendiul de la Maternitatea Giuleşti pentru că aşteaptă o solicitare de la firma contractată de unitatea sanitară să facă revizia şi care trebuie să remedieze unele neconformităţi.

88 afișări
Imaginea articolului Distrigaz:Instalaţia de gaze de la Giuleşti, repusă în funcţiune după remedierea unor neconformităţi

Distrigaz:Instalaţia de gaze de la Giuleşti, repusă în funcţiune după remedierea unor neconformităţi (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Maternitatea Giuleşti este alimentată prin două instalaţii de gaze naturale. Dintre acestea, doar una a fost afectată de incendiul produs în data de 16 august, însă, din considerente de siguranţă, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale a întregului imobil, se arată într-un comunicat al Distrigaz Sud Reţele.

În urma incendiului, Maternitatea Giuleşti a contractat o firmă autorizată ANRE, pentru remedierea instalaţiei de gaze naturale afectate.

În 19 august, această firmă a solicitat Distrigaz Sud Reţele recepţia şi punerea în funcţiune, ca urmare a reviziei efectuate la instalaţie. În 23 august, reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au verificat în teren conformitatea instalaţiei cu normele tehnice în vigoare, în prezenţa firmei respective, şi au constatat neconformităţi ale instalaţiei, "care au fost consemnate în vederea remedierii lor de către firma în cauză", precizează reprezentanţii companiei.

"Până la această data, firma contractată de către administraţia Maternităţii Giuleşti nu a mai solicitat reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele o nouă programare pentru punerea în funcţiune a instalaţiei. După remedierea neconformităţilor de către firma respectivă, Distrigaz Sud Reţele va face în cel mai scurt timp repunerea în funcţiune a instalaţiei interioare de gaze naturale în condiţii de siguranţă", au precizat reprezentanţii companiei.

Autorităţile sanitare ale Capitalei au anunţat, luni, că maternitatea a fost deschisă, dar că abia marţi va funcţiona la capacitate normală, fiind aşteptat un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).

"Am spus că maternitatea poate fi deschisă chiar luni, întrucât din punct de vedere sanitar primele analize sunt foarte bune", a declarat pentru MEDIAFAX directorul DSPMB, Adrian Călugăru.

Cu toate acestea, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a amânat reluarea activităţii la capacitate maximă, rămânând în continuare închise Secţia ATI şi blocul operator.

Autorităţile sanitare au aflat abia luni după-amiază, de la conducerea spitalului, că firma care administrează instalaţia de alimentare cu gaze naturale a Maternităţii Giuleşti verifică funcţionarea acesteia 24 de ore şi nu 12 cum au anunţat iniţial.

Maternitatea Giuleşti va funcţiona, astfel, la capacitatea maximă de marţi, a precizat directorul ASSMB, Marius Savu.

Maternitatea Giuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, la Secţia de terapie intensivă prematuri. În urma acestei tragedii, şase bebeluşi au murit şi cinci au suferit arsuri grave, fiind internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebeluşi au fost externaţi săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici