DLAF, transferat în aparatul Guvernului

Departamentul de Luptă Antifraudă a fost trecut de la Cancelaria premierului în aparatul de lucru al Guvernului, fiind coordonat de vicepremier şi finanţat prin bugetul SGG, angajaţii fiind încadraţi numai pe baza încrederii acordate de premier şi cu condiţia semnării unui angajament de loialitate.

35 afișări
Imaginea articolului DLAF, transferat în aparatul Guvernului

DLAF, transferat în aparatul Guvernului

Retragerea încrederii de către primul-ministru are ca efect revocarea încadrării, precum şi eliberarea sau destituirea din funcţie ori desfacerea contractului de muncă, după caz, a decis Guvernul printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri.

"Pe parcursul desfăşurării controalelor, Departamentul solicită tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice implicate, precum şi operatorilor economici, indiferent dacă sunt cu capital de stat sau privat, documentele şi informaţiile necesare întocmirii actului de control. Dacă din diverse motive acestea nu pot fi furnizate imediat, persoanele juridice au obligaţia să răspundă corespunzător şi complet în cel mult 10 zile de la data solicitării", se arată în ordonanţă.

Vicepremierul Dan Nica, numit şi ministru al Administraţiei şi Internelor, va coordona în continuare Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul pentru Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici