DN15 va fi închis în centrul municipiului Topliţa între 17-21 iulie; circulaţia, pe rute ocolitoare

Drumul naţional 15 (E578) va fi închis în centrul municipiului Topliţa, în perioada 17 - 21 iulie, cu prilejul desfăşurării,"Zilelor Topliţene" şi a "Zilelor Miron Cristea”, circulaţia urmând să fie deviată pe o rută ocolitoare semnalizată şi asistată de poliţişti locali şi de la Serviciul Rutier.

347 afișări
Imaginea articolului DN15 va fi închis în centrul municipiului Topliţa între 17-21 iulie; circulaţia, pe rute ocolitoare

DN15 va fi închis în centrul municipiului Topliţa între 17-21 iulie; circulaţia, pe rute ocolitoare (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Public de Poliţie Locală al municipiului Topliţa, Mihai Ciobanu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în centrul municipiului Topliţa, judeţul Harghita, cu prilejul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice "Zilele Topliţene” şi "Zilele Miron Cristea”, începând de vineri, de la ora 8.00 şi până marţi, 21 iulie, la ora 12:00, pe DN15 (E578) - Bulevardul Nicolae Bălcescu vor fi închise cele două benzi ale sensului de mers Reghin - Borsec, în zona Casei de Cultură, transmite corespondentul MEDAFAX.

De asemenea, în zilele de 17, 18 şi 19 iulie, în intervalul orar 18:00 - 01:00, va fi închis şi celălalt sens de mers.

"Ca în fiecare an, atunci când se organizează Zilele Topliţei, dat fiind că locaţia în care se desfăşoară manifestările este cea centrală, mai precis esplanada din faţa Casei de Cultură, respectiva bandă de circulaţie se închide, întrucât pe ea se aşează comercianţii şi tarabele acestora. În plus, centrul oraşului este plin de lume, atât locuitori ai municipiului cât şi oameni veniţi din împrejurimi şi efectiv suntem nevoiţi să deviem traficul rutier atât dinspre Târgu Mureş şi Reghin, cât şi dinspre Borsec şi Gheorgheni, pe varianta ocolitoare, pentru a nu exista pericol de accidente", a spus Mihai Ciobanu.

Potrivit sursei citate, porţiunea din DN 15 situată între sensul giratoriu de la staţia Petrom şi până la intersecţia din centrul oraşului, lângă Primăria municipiului, care măsoară aproximativ un kilometru, va putea fi circulată numai de pietoni.

Şeful Serviciului Public de Poliţie Locală Topliţa a precizat că traseul deviator măsoară aproximativ 1,5 kilometri, iar traficul se va desfăşura pe ruta Bd. Nicolae Bălcescu - str. Sportivilor - str. Mioriţei, până la intersecţia cu str. Avram Iancu, de unde, pentru direcţia Borsec (DN15), se va circula pe str. Libertăţii, apoi pe str. Borsecului, iar pentru direcţia Gheorgheni (DN12-E578), pe str. Avram Iancu. Pentru direcţia Reghin, traseul se va parcurge în sens invers.

Traseul ocolitor va fi semnalizat prin indicatoare rutiere temporare, iar traficul va fi asistat de poliţişti locali şi de la Poliţia Rutieră.

Ediţia din acest an a "Zilelor Topliţene”, organizată de Primăria şi Consiliul Local al municipiului începe vineri la ora 17:00, cu un spectacol pe scena care va fi amplasată în centrul oraşului, susţinut de artişti locali, dar şi din localităţile învecinate.

Tot atunci, pe stadionul municipal şi pe terenul de zgură de lângă Centrul Cultural, încep şi întrecerile sportive la fotbal şi tenis de câmp, la care vor participa aproximativ 800 de copii şi adulţi, competiţiile încheiindu-se duminică.

Sâmbătă, de la ora 17.00, după o slujbă de pomenire şi depuneri de coronae de flori la statuia Patriarhului Miron Cristea şi a poetului Grigore Vieru din Parcul Central al oraşului, pe scenă vor evolua mai multe ansambluri folclorice şi trupe de muzică uşoară, între artiştii invitaţi aflându-se maestrul Dumitru Fărcaş împreună cu Ansamblul "Dor Transilvan” din Cluj Napoca, Trupa "COCO” şi Adrian Sărmăşan.

Duminică, de la ora 15:00, va avea loc premierea sportivilor la fotbal şi tenis de câmp şi înmânarea Cupei Zilelor Municipiului Topliţa, urmate de un program artistic al delegaţiilor străine. Seara vor fi concerte susţinute de diferite trupe, între care şi „Vama” condusă de Tudor Chirilă şi se va încheia cu focuri de artificii.

În data de 20 iulie încep "Zilele Miron Cristea”, dedicate primului Patriarh al României, originar din Topliţa, când la Mănăstirea "Sfântul Prooroc Ilie” sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, aproximativ 4.000 de credincioşi din zonă, dar şi din alte judeţe, din Bistriţa, Buzău, Mureş, Sibiu şi chiar din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici