DNA a cerut în instanţă ascultarea interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă, secretarul general al Guvernului

Un procuror DNA a cerut, luni, instanţei supreme ascultarea în sala de judecată a interceptărilor din dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat în primă instanţă în dosarul de trafic de influenţă.

1215 afișări
Imaginea articolului DNA a cerut în instanţă ascultarea interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă, secretarul general al Guvernului

DNA a cerut în instanţă ascultarea interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă

La termenul de luni al procesului în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat în primă instanţă în dosarul de trafic de influenţă, procurorul de şedinţă a cerut ascultarea tuturor înregistrărilor de la dosar având în vedere că judecătorii de la prima instanţă le-au apreciat ca "simple declaraţii", avocatul secretarului general al Executivului nefiind de acord cu această solicitare.

Pe de altă parte, Toni Greblă şi restul inculpaţilor din dosar au anunţat că nu mai doresc să dea declaraţii în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

"Am dat o declaraţie de 11 pagini. Solicitarea DNA este de a lungi nejustificat cauza. Declaraţiile mele au fost ample. Nu mai doresc să dau declaraţii", a spus secretarul general al Guvernului, în faţa instanţei de juecată.

Magistraţii au stabilit un nou termen de judecată pe 25 martie, la ora 10.00.

Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, în mai 2018, să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Procurorii au contestat însă decizia.

Toni Greblă a fost numit, la finele lunii septembrie 2018, secretar general al Guvernului.

Procurorii DNA îl acuzau, în 2015, pe Toni Greblă că, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la ferma sa de struţi, fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a continuat activitatea infracţională şi a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obţinute din infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, ca să obţină pentru el şi pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici