DNA: Administratorul unei firme a primit mită un milion de euro pentru a cumpăra terenuri forestiere

Administratorul unei firme braşovene şi soţia acestuia au primit un milion de euro mită pentru a cumpăra, în numele societăţii administrate, terenuri forestiere, mita fiind primită sub forma unui sejur în Gran Canaria şi a unei maşini Chrysler Sebring, informează DNA, într-un comunicat de marţi.

140 afișări
Imaginea articolului DNA: Administratorul unei firme a primit mită un milion de euro pentru a cumpăra terenuri forestiere

DNA: Administratorul unei firme a primit mită un milion de euro pentru a cumpăra terenuri forestiere (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie de la Oradea i-au reţinut, marţi, pe Dragoş Secu Lipan, administrator delegat al societăţii comerciale Scolopax SRL Bran - Sohodol, judeţul Braşov, pe care îl acuză de luare de mită şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, şi pe soţia acestuia, Mariana Secu Lipan, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Aceştia vor fi prezentaţi unui judecător de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii arată, în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, că în perioada 2007 - 2009, în calitate de administrator delegat al societăţii comerciale Scolopax SRL Bran - Sohodol, societate ai cărei asociaţi sunt o persoană juridică şi una fizică străină, Dragoş Secu Lipan a pretins de la doi denunţători şi a primit, prin intermediul soţiei sale, suma totală de 4.450.000 lei.

Banii, arată procurorii, reprezintă, contravaloarea unui sejur în Gran Canaria de care au beneficiat cei doi, împreună cu denunţătorii, în vara anului 2007 şi o maşină Chrysler Sebring, pentru ca, în numele societăţii comerciale Scolopax să cumpere de la denunţători terenuri forestiere, la preţurile şi în condiţiile stabilite în prealabil de administrator şi de denunţător.

În perioada 2008 - 2009, cei doi au ascuns adevărata natură a provenienţei sumei de 4.450.000 de lei şi a maşinii primite cu titlu de mită, prin încheierea unor contracte de donaţie mobiliară şi a unui contract de vânzare cumpărare, susţin anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici