DNSC: Niciun Black Friday fără tentative de fraudă care copiază identitatea unor magazine online

Niciun Black Friday fără tentative de fraudă care copiază identitatea unor magazine online, susţin speciliaştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetic (DNSC), care atrag atenţia asupra unor noi campanii de tip phishing sau scam.

328 afișări
Imaginea articolului DNSC: Niciun Black Friday fără tentative de fraudă care copiază identitatea unor magazine online

DNSC: Niciun Black Friday fără tentative de fraudă care copiază identitatea unor magazine online

Potrivit DNSC, una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip phishing sau scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute.

„Astăzi vă prezentăm unul dintre cazurile identificate pe noi, o pagină nou creată (20 noiembrie) care copiază identitatea vizuală eMAG. Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing şi oferte promoţionale închipuite, precum această <oportunitate> de a achiziţiona de la eMAG <pachete deteriorate cu o valoare de minim 2500 ron>. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere şi să activeze curiozitatea potenţialei victime”, arată specialiştii.

Aceştia arată că numele paginii de Facebook în cauză este „Mistery-Box E.MAG” şi are doar puţin peste 75 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online arhicunoscut.

De asemenea, link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial al magazinului.

„Nu furnizaţi date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri. Raportaţi astfel de postări către reţeaua socială pentru fraudă. În cazul în care aţi introdus date financiare, sesizaţi imediat banca, iar dacă aţi fost păgubit, depuneţi o plângere la Poliţia Română şi notificaţi DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro)”, sunt recomandările specialiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici