Doar 3% dintre români cred că diplomele facultăţilor de stat garantează un salariu mai bun

Doar 3% dintre români cred că absolvirea unei facultăţi de stat garantează un salariu mai bun, 14% consideră că aceasta facilitează găsirea unui loc de muncă şi mai mult de jumătate spun că angajatorii ţin cont de experienţă, nu de studii, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

17 afișări
Imaginea articolului Doar 3% dintre români cred că diplomele facultăţilor de stat garantează un salariu mai bun

Doar 3% dintre români cred că diplomele facultăţilor de stat garantează un salariu mai bun (Imagine: Mediafax Foto)

Sondajul a fost realizat online, în perioada 14-21 iulie, pe un eşantion de 4.320 de persoane, vârsta predominantă fiind 21-30 de ani. Dintre cei care au participat la sondaj, 39% sunt absolvenţi de facultate, 20% urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior, iar 13% au absolvit un masterat.

"Mai puţin de 3% (2,87%) dintre români sunt de părere că o diplomă la o facultate de stat contează la obţinerea unui salariu mai bun, iar alţi 14,68% cred că o facultate de stat îi poate ajuta să se angajeze mai uşor", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Myjob.

Sondajul relevă că 57,84% dintre respondenţi consideră că pentru angajatori nu contează diploma sau studiile, ci experienţa, iar 11,21% afirmă că studiile superioare nu îi ajută în niciun fel în obţinerea unui loc de muncă.

Pe de altă parte, 13,41% dintre participanţii la sondaj susţin că, pentru angajare, este important să deţii o diplomă, indiferent de tipul de facultate absolvită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici