Doctorul Adrian Marinescu spune la Marius Tucă Show că are o soluţie alternativă la lockdown

  • Doctorul Adrian Marinescu nu este adeptul lockdown-ului
  • El ar înlocui lockdown-ul cu testarea extinsă şi ar izola doar pozitivii
  • Marinescu a prezentat şi o soluţie pentru sistemul medical
2027 afișări
Imaginea articolului Doctorul Adrian Marinescu spune la Marius Tucă Show că are o soluţie alternativă la lockdown

Doctorul Adrian Marinescu spune la Marius Tucă Show că are o soluţie alternativă la lockdown

Să fie lockdown-ul o soluţie pentru actuala criză Covid? Francezii, italienii şi spaniolii au anunţat restricţii dure, anunţuri urmate de proteste violente din partea oamenilor nemulţumiţi. Totuşi, doctorul Adrian Marinescu, invitat la Marius Tucă Show, se gândeşte la o altă soluţie.

„Aş înlocui lockdown cu lucrurile pe care le presupune izolarea, mă interesează să îi izolez pe cei pozitivi şi acum aş testa cu ce pot, şi cu PCR şi cu teste rapide, să ajung ca în Marea Britanie cu 300.000 de teste pe zi, nouă ne-ar trebui 150.000 sau 200.000”, spune medicul.

Cu privire la veşnica întrebare, cât mai rezistă sistemul medical, Adrian Marinescu are un punct de vedere personal. 

„Răspunsul meu este ce măsuri trebuie să iau în mod dinamic ca să nu ajung în punctul în care totul intră în colaps? Un calcul pe hârtie îmi spune că am un anumit număr de infectări într-o zi în Capitală, ştiu ce a fost în ultimele două săptămâni, ştiu ce va fi într-o săptămână-două, e destul de simplu să îmi dau seama de câte locuri am nevoie în mod real, asta se poate face la nivel de statistică: câte spitale, câte locuri la ATI pentru a nu intra într-un colaps peste două săptămâni”, explică Adrian Marinescu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici