Documentaţia pentru permisul port-armă al lui Vlădan, semnată de adjunctul Poliţiei Capitalei, al cărui nume a fost vehiculat pentru a prelua conducerea instituţiei

Documentaţia din dosarul lui Gheorghe Vlădan în vederea obţinerii permisului de port-armă a fost semnat de chestorul Nicolae Marinescu, adjunct al şefului Poliţiei Capitalei, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Diana Sarca.

581 afișări
Imaginea articolului Documentaţia pentru permisul port-armă al lui Vlădan, semnată de adjunctul Poliţiei Capitalei, al cărui nume a fost vehiculat pentru a prelua conducerea instituţiei

Nicolae Marinescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Diana Sarca a spus că Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, în urma căruia două persoane au murit şi alte şase au fost rănite, avea din punct de vedere legal toată documentaţia pentru permisul de port-armă, în iunie 2010.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că Gheorghe Vlădan avea avizul psihologic pentru obţinerea permisului de port-armă şi trecuse şi prin evaluarea psihologică anuală, el fiind angajat militar al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Sarca a mai spus că documentaţia în vederea obţinerii de către Vlădan a permisului de port-armă a fost semnată de Nicolae Marinescu, care atunci era locţiitorul şefului Poliţiei Capitalei din acea perioadă, Lucian Guran.

Diana Sarca a adăugat că legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor s-a schimbat de atunci, în sensul că noua lege nu face diferenţa între armele letale şi cele neletale, iar pentru viză este nevoie de o reevaluare psihologică.

Potrivit noii legislaţii, dosarul celui care solicită permis de port-armă conţine şi o fişă medicală complexă, a precizat Diana Sarca.

Potrivit unor surse oficiale, iniţial numele lui Nicolae Marinescu a fost vehiculat pentru a asigura continuitatea la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Viorel Vasile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici