Documente secrete ale BCCO Constanţa, găsite la gunoi

Poliţiştii din Constanţa au răscolit, luni seară, tomberoanele din cartierul Kilometrul 4 - 5 din municipiu, după ce o persoană a anunţat că a găsit într-o pubelă documente secrete ale Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanţa, oamenii legii negăsind însă niciun act.

339 afișări
Imaginea articolului Documente secrete ale BCCO Constanţa, găsite la gunoi

Documente secrete ale BCCO Constanţa, găsite la gunoi (Imagine: Evenimentul Zilei)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Gelu Manolescu, a declarat marţi că o persoană a anunţat autorităţile că a găsit mai multe documente destinate BCCO Constanţa într-un tomberon din cartierul Kilometrul 4 - 5.

Persoana respectivă a scanat unul dintre respectivele acte şi l-a trimis, prin e-mail, presei constănţene.

O echipă formată din poliţişti ai Secţiei 5 Constanţa şi ai BCCO Constanţa a mers imediat în zona indicată, dar nu a fost găsit niciun document.

"Noi nu am primit nimic de la această persoană care susţine că a găsit documente secrete la gunoi, totuşi am cercetat întreaga zonă. Cel scanat şi trimis prin e-mail presei se pare că ar fi un raport de control şi urmează să verificăm dacă documentul respectiv există şi în arhiva Brigăzii", a declarat, la rândul său, şeful BCCO Constanţa, comisarul Aurelian Pavel.

El a spus că întreaga poveste i se pare însă "cusută cu aţă albă".

"Nu prea cred că cineva care caută prin gunoaie foloseşte apoi un scaner şi un calculator numai ca să transmită documentele mai departe. Dacă un cetăţean cinstit şi onest găsea documente secrete la ghenă, mai logic era să meargă cu ele direct la Parchet sau la Poliţie, nu le lua acasă să le scaneze. În plus, se pare că adresa de e-mail folosită provine de undeva din Marea Britanie", a spus comisarul Aurelian Pavel.

Acesta a precizat că la nivelul BCCO Constanţa a fost constituită o comisie de anchetă în acest caz.

"Vom verifica dacă documentul menţionat este real şi există şi în arhivele noastre şi apoi, dacă da, cine se face vinovat de pierderea lui. Poate un fost angajat l-a sustras din instituţie sau poate i-a fost furat unui actual ori fost angajat şi este folosit în scop de răzbunare", a adăugat şeful BCCO Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici