Documente secrete obţinute de Kiev: Aviaţia civilă rusă se prăbuşeşte

Aviaţia civilă rusă este în picaj, după mai bine de un an de sancţiuni internaţionale, ca răspuns la invazia Ucrainei.

1003 afișări
Imaginea articolului Documente secrete obţinute de Kiev: Aviaţia civilă rusă se prăbuşeşte

Documente secrete obţinute de Kiev: Aviaţia civilă rusă se prăbuşeşte

Rusia a fost lipsită de accesul la piesele şi întreţinerea pe care le primea anterior din ţările occidentale.

Situaţia reiese dintr-o serie de presupuse documente aparţinând Agenţiei Federale de Transport Aerian Rus, Rosaviatsiya, pe care Kievul pretinde că le-a obţinut printr-o „operaţiune specială cibernetică” a serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR).

Potrivit materialului prezentat astăzi de GUR, numărul defecţiunilor aeronavelor civile ruseşti s-a triplat în primele nouă luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

Aceste probleme au dus la un număr neobişnuit de mare de accidente cu diferite niveluri de risc. „Cele mai problematice zone pentru aviaţia rusă sunt motoarele şi şasiurile, precum şi elementele importante precum sistemele hidraulice, aripile şi software-ul”, spun serviciile de informaţii militare de la Kiev în analiza documentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici