Doi chirurgi s-au bătut în blocul operator

Managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Emil Popovici Muţ, a dispus, vineri, formarea unei comisii administrative care să investigheze o altercaţie produsă, joi seara, între doi chirurgi ai spitalului, petrecută într-un bloc operator.

1636 afișări
Imaginea articolului Doi chirurgi s-au bătut în blocul operator

Doi chirurgi s-au bătut în blocul operator (Imagine: Mediafax Foto)

Doctorii Ion Mânea şi Adrian Duşe, primul chirurg, al doilea şeful unei secţii de chirurgie din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, s-ar încăierat chiar în blocul operator, motivul altercaţiei nefiind însă cunoscut, deoarece atât cei doi, cât şi conducerea instituţiei refuză să ofere detalii despre ce s-a întâmplat.

La inisistenţele presei, managerului spitalului din Oradea, Emil Popovici Muţ, a confirmat, vineri, incidentul, dar a refuzat să ofere detalii despre ce s-a întâmplat.

Directorul a spus că în blocul operator cei doi chirurgi au avut un "mic contact fizic", dar a precizat că în timpul altercaţiei niciun pacient nu se afla pe masa de operaţie.

Totodată, Muţ a declarat că a dispus începerea unei anchete administrative.

"S-a format o comisie administrativă, compusă din angajaţi ai spitalului. Aceştia au sarcina de a stabili exact datele conflictului, împrejurările în care s-a consumat bătaia din sala de operaţie", a spus managerul spitalului.

În paralel, Consiliul Etic al spitalului investighează incidentul, iar în urma anchetei, va propune conducerii eventualele măsuri de sancţionare a celor doi chirurgi şi, în cazul în care se impune, va sesiza Colegiul Medicilor.

Potrivit unor surse medicale, conflictul dintre cei doi medici chirurgi este mai vechi, iar joi, disensiunile au degenerat după o presupusă decizie luată de Adrian Duşe de a scoate un pacient de-al doctorului Ion Mânea, diagnosticat cu apendicită acută, din sala de operaţie. Mânea ar fi intrat peste şeful său în sala de operaţie şi l-ar fi lovit pe Duşe.

Vineri seara, cei doi chirurgi nu au putut fi contactaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici