Doi deţinuţi au evadat din Penitenciarul din Vaslui

Doi deţinuţi de la Penitenciarul cu Regim Închis Vaslui au evadat, joi, în jurul orei 11.00, de la un punct de lucru situat pe un câmp de lângă penitenciar, unde unde se aflau la prăşit porumb, sub pază, alături de alţi zece deţinuţi.

164 afișări
Imaginea articolului Doi deţinuţi au evadat din Penitenciarul din Vaslui

Doi deţinuţi au evadat din Penitenciarul din Vaslui

Cei doi deţinuţi, care au fugit cel mai probabil prin pădurea din apropierea Penitenciarului, se aflau împreună cu alţi zece la lucru, fiind supravehgehaţi de un singur gardian neînarmat. Ei erau în detenţie în regim semideschis.

Este vorba de Gheorghe Dima, din Ostro, judeţul Tulcea, şi de Vasile Stafie, din Vinderei, judeţul Vaslui, ambii de 24 de ani şi care erau închişi pentru furt şi mai aveau câteva luni pană să fie eliberaţi.

După ce a constatat dispariţia, gardianul a anunţat conducerea Penitenciarului.

"Conducerea unităţii a intrat în alertă formând grupe operative care să-i caute pe cei doi deţinuţi. A fost izolată pădurea, fiind căutaţi în special în punctele cheie unde s-ar putea ascunde. Cei 12 deţinuţi erau supravegheaţi conform legii de un singur gardian fără armament, ceea ce probail i-a determinat pe deţinuţi să şi fugă", a declarat Eusebiu Brânză, purtătorul de cuvânt al Penitenciaruului Vaslui.

Conducerea penitenciarului a anunţat Poliţia şi Jandarmeria, iar cele două insituţii au mobilizat zeci de cadre în zona unde cei doi au evadat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici