Doi dintre muncitorii răniţi pe platforma Saturn, transferaţi la Bucureşti

Doi din cei patru muncitori răniţi în urma exploziei de pe platforma de foraj marin Saturn şi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost transferaţi, la cererea lor, la o unitate medicală din Bucureşti.

8 afișări
Imaginea articolului Doi dintre muncitorii răniţi pe platforma Saturn, transferaţi la Bucureşti

Doi dintre muncitorii răniţi pe platforma Saturn, transferaţi la Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Florian Stoian, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că starea celor patru răniţi este foarte bună, iar leziunile suferite nu le-au pus viaţa în pericol.

Doi dintre pacienţi au solicitat conducerii spitalului constănţean să fie transferaţi la Bucureşti pentru continuarea tratamentului, iar sâmbătă au fost duşi cu o ambulanţă la Spitalul Clinic de Chirugie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Capitală. Doctorul Florian Stoian a spus că cei doi au făcut această solicitare deoarece sunt din Bucureşti şi au vrut să fie mai aproape de casă.

Ceilalţi doi muncitori au rămas internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde vor mai sta sub supraveghere medicală timp de câteva zile.

Cinci muncitori au fost răniţi, vineri seară, în urma unei explozii produse în sala de maşini a platformei de foraj marin Saturn, din Marea Neagră. Explozia s-a produs în momentul în care cei cinci muncitori făceau lucrări de reamplasare a unui motor producător de energie. Patru dintre muncitori au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar cel de-al cincilea nu a necesitat spitalizarea.

Platforma Saturn se află la circa 40 de mile în largul Mării Negre, la nord-est de Constanţa, travers de Lacul Razelm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici