Doi dintre turiştii coborâţi de pe Valea Vaserului sunt răniţi uşor

Doi dintre turiştii coborâţi cu un elicopter de pe Valea Vaserului sunt răniţi uşor, unul suferind o entorsă, iar celălalt o fractură de claviculă, ei fiind preluaţi de o ambulanţă şi duşi la spitalul de la Vişeul de Sus, iar autorităţile cer mai multe elicopetere.

39 afișări
Imaginea articolului Doi dintre turiştii coborâţi de pe Valea Vaserului sunt răniţi uşor

Doi dintre turiştii coborâţi de pe Valea Vaserului sunt răniţi uşor (Imagine: Mediafax Foto)

Unul din cele două elicoptere a coborât de pe Valea Vaserului zece persoane, respectiv şase copii şi patru bătrâni, dintre care doi sunt răniţi.

Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Ciolpan, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că în timp ce un elicopter a dus turiştilor medicamente şi alimente, celălalt a coborât zece persoane, din care şase copii şi patru persoane mai în vârstă. Doi dintre bătrânii aduşi au suferit leziuni, unul fiind diagnosticat cu entorsă, altul cu fractură de claviculă. Ei au fost preluaţi de ambulanţă şi duşi la spitalul din localitate.

Toţi turiştii coborâţi beneficiază de asistenţă medicală acordată de medicii care s-au deplasat în zona în care pot ateriza elicopterele.

Potrivit primarului, se merge în conitnuare cu elicopterul după turiştii nedeplasabili, dar autorităţile ar mai avea nevoie de alte elicoptere pentru accelerarea ritmului de transport al acestora.

Pe de altă parte, sinistraţii din Sighetu Marmaţiei şi din Remeţi au început să primească apă potabilă, cei din prima localitate beneficiind până acum de trei sute de baxuri de apă, iar ceilalţi de 130. Ambele localităţi au rămas fără apă potabilă.

ASP Maramureş urmează să verifice sursele de alimentare cu apă în aşa fel încât să poată stabili care sunt cele potabile.

Judeţul Maramureş a primit, alături de Suceava, Botoşani, Bacău, Iaşi şi Neamţ, avertizare hidrologică de cod roşu de la Ministerul Mediului, în aceste localităţi până luni la ora 16.00 fiind aşteptate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici