Doi francezi vând în România produse care conţin spirulină din Franţa şi Africa de Vest

  • Spirulina e o microalgă cu propritetăţi antiinflamatoare
  • Toate produsele celor doi antreprenori conţin câte 3 grame de spirulină
1345 afișări
Imaginea articolului Doi francezi vând în România produse care conţin spirulină din Franţa şi Africa de Vest

Cine spune că România e o ţară în care străinii nu şi-ar deschide o afacere? Ei bine, iată povestea a doi francezi, Florent şi Romain, care au deschis în 2018 cu 10.000 de euro un business. Cei doi vând produse care conţin spirulină – o microalgă cu beneficii antiinflamatoare. Spirulina pe care ei o folosesc provine din sudul Franţei sau din Africa de Vest. Aceasta este uscată la o temperatură joasă, de 40 de grade, şi apoi introdusă în ciocolată, miere sau săpun, chiar la noi în ţară. O poţi găsi şi sub formă de crunchies pe care le poţi adăuga în mâncarea ta preferată.

Romain Coudrec, co-fondator Spinoa: Am fost plecat un an în Asia, într-o călătorie mai lungă pe bicicletă, şi acolo am văzut pe cineva care făcea spirulină pe acoperiş, la Bangkok. De acolo a venit ideea. Am avut succes la ciocolată pentru că sporeşte aroma de cacao. Spirulina crunchies e destul de sărată pentru că ea conţine foarte multe minerale de tip calciu, magneziu, sodiu. Vrem să creştem spirulină în România. În regiunea Subcarpaţi este foarte potrivit. Vrem să facem o reţea de ferme în România pentru a distribui un produs local. 11.26

Florent Mathe, co-fondator Spinoa: Avem un partener în Sibiu pentru săpun cu spirulină, avem un partener în Botoşani pentru miere şi un partener în Bucureşti pentru ciocolată. Sperăm să ajungem la 25-30.000 de euro. Noi am ales o abordare diferită, mai calitativ, aducem spirulina fără aditivi şi uscată sub 42 de grade.

Nutriţioniştii îţi recomandă să nu consumi mai mult de 3-4 grame de spirulină pe zi. Iar dacă ai probleme de sănătate, e bine să consulţi un medic înainte de a o mânca.

Lygia Alexandrescu, nutriţionist acreditat de Comitetul Internaţional Olimpic: E greu de crezut că putem să creştem doza de spirulină atât de mult încât să devină periculoasă. Dacă este recoltată din ape curate, nepoluate, beneficiile pe care deja le are îşi cresc valoarea. Pentru un om care se ştie sănătos, care e activ, care face sport acest lucru poate fi luat ca orice alt supliment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici