Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan, prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber

Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi, în judeţul Vaslui, de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber, după ce au intrat ilegal în România, traversând înot râul Prut, aceştia fiind predaţi ulterior autorităţilor de frontieră din Republica Moldova.

599 afișări
Imaginea articolului Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan, prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber

Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan, prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, doi migranţi, de 19 şi 24 de ani, au fost prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber în timp ce făceau autostopul pe E 581, în zona localităţii Valea Grecului.

Ulterior, tinerii, din Pakistan şi Afganistan, au fost predaţi poliţiştilor de frontieră, care au mers împreună cu ei pe urmele lăsate în zăpadă pentru a stabili pe unde au intrat ilegal în ţară. Astfel, pe malul Prutului au fost găsite o vestă de salvare şi o funie de 60 de metri, folosite la trecerea, cel mai probabil înot, a râului care desparte România de Republica Moldova.

Totodată, asupra lor a fost găsită o pungă cu mai multe adrese din Ucraina, Belarus şi Republica Moldova. Cei doi migranţi au ajuns până la graniţa cu România după ce au mers cu un camion cu care au plecat din Ucraina.

"Cei doi tineri nu au fost prea cooperanţi, ei declarând doar că intenţionau să ajungă în Bucureşti pentru a se întâlni cu nişte prieteni. De altfel, nu au vrut să spună nici cum au traversat râul Prut, deşi, cel mai probabil, din obiectele descoperite, au făcut-o înot", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pe numele celor doi migranţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Ulterior, tinerii au fost predaţi autorităţilor din Republica Moldova, conform tratatului de readmisie semnat cu ţara vecină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici