Doi muncitori au murit, după ce au fost acoperiţi de un mal de pământ

Doi muncitori au murit, luni, după ce au fost acoperiţi de un mal de pământ, în timp ce săpau un canal din Colentina, pe un şantier de pe strada Silvia, din sectorul 2 al Capitalei, a declarat maiorul Cătălin Eftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti (ISU).

15 afișări
Imaginea articolului Doi muncitori au murit, după ce au fost acoperiţi de un mal de pământ

Doi muncitori au murit, după ce au fost acoperiţi de un mal de pământ (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Eftene, accidentul s-a petrecut în jurul orei 14.30. La câteva minute, la faţa locului a sosit primul echipaj al ISU. De asemenea, la locul accidentului au fost trimise şi două autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, dar şi o maşină SMURD.

Echipele de intervenţie au reuşit să-i scoată pe muncitori de sub malul de pământ, însă aceştia erau deja decedaţi, potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, Alis Grasu.

Cei doi muncitori lucrau într-un canal de aproximativ trei metri adâncime săpat anterior de un excavator, dar neconsolidat, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, inspectorul adjunct Dan Danciu, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti

Unul dintre muncitori - Ion Ghişea, de 48 de ani, era angajat la S.C. Waterfall, iar celălalt - Marian Bicu, de 18 ani, lucra la Tubing Instal, a precizat inspectorul adjunct Dan Danciu.

Acesta a mai spus că, potrivit normelor de securitate a muncii, canalul trebuia să fie "sprijinit" înainte să intre muncitorii în el.

Danciu a adăugat că este vorba de un accident de muncă, urmând să fie stabiliţi vinovaţii şi regulile de protecţia muncii care au fost încălcate. El a precizat că până la finalizarea anchetei nu poate spune sancţiunile care vor fi date în acest caz.

La faţa locului se află procurori, poliţişti şi inspectori de la Inspecţia Muncii, care urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.

Corpurile celor doi muncitori au fost ridicate pentru a fi duse la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici