Doi soţi din Alba au fost arestaţi pentru trafic de minori, viol şi incest. Şi-au obligat copiii să cerşească şi să se prostitueze

Doi soţi au fost arestaţi preventiv de către procurorii DIICOT, fiind acuzaţi că şi-au obligat cei patru copii, dintre care trei minori, să cerşească în municipiile Alba-Iulia şi Blaj şi să se prostitueze, tatăl copiilor fiind acuzat şi de incest, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu fiicele sale

259 afișări
Imaginea articolului Doi soţi din Alba au fost arestaţi pentru trafic de minori, viol şi incest. Şi-au obligat copiii să cerşească şi să se prostitueze

Doi soţi din Alba au fost arestaţi pentru trafic de minori, viol şi incest. Şi-au obligat copiii să cerşească şi să se prostitueze (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Gheorghe Voina, în vârstă de 47 de ani, şi a Mariei Voina, de 49 de ani, din municipiul Blaj, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol şi incest.

Cei doi soţi sunt acuzaţi că obţineau zilnic sume de bani din exploatarea sexuală sau prin obligarea la practicarea cerşetoriei a celor patru copii ai familiei, dintre care trei minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.

"Minorii erau obligaţi să cerşească în municipiile Alba-Iulia şi Blaj, fiind supuşi unor suferinţe fizice în situaţia în care nu reuşeau să predea inculpaţilor sumele de bani pretinse", se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al DIICOT.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Voina că a întreţinut, "prin constrângere şi profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa", raporturi sexuale cu fiicele sale, dintre care una minoră, în vârstă de 13 ani. Aceasta era obligată să se prostitueze şi să le predea celor doi sumele de bani obţinute.

Instanţa a dispus arestarea preventivă a celor doi soţi pentru o perioadă de 29 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT.

Cercetările în această cauză au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba-Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici