Dolj: Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Calafat

Fluviul Dunărea a depăşit, luni dimineaţă, cotele de inundaţie la staţia hidrometrică de la Calafat (Dolj), specialiştii aşteptându-se ca în următoarele 24 de ore debitul Dunării să crească.

84 afișări
Imaginea articolului Dolj: Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Calafat

Dolj: Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Calafat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Apelor "Jiu" Craiova, Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Calafat şi pe cea de atenţie la Bechet.

Luni dimineaţă, la ora 06.00, debitul Dunării înregistrat la staţia hidrometrică de la Calafat era de 10.770 metri cubi pe secundă (mc/s), cota de inundaţie fiind depăşită cu patru centimetri. Tot la ora 06.00, la Bechet debitul Dunării era de 10.200 mc/s, iar cota de atenţie a fost depăşită cu 36 de centimetri.

Trei ore mai târziu, nivelul Dunării a crescut în zona Calafat, cota de inundaţie fiind depăşită cu şase centimetri, în timp ce la Bechet cota de atenţie a fost depăşită, la aceiaşi oră, cu 37 centimetri.

"Conform prognozei elaborate de INHGA-CNPH, pentru intervalul 12 ianuarie - 17 ianuarie, debitul Dunării la intrarea în ţară (sectiunea Baziaş) va fi în creştere în prima zi a intervalului, la valoarea de 10.500 mc/s, apoi în scădere până la valoarea de 9.800 mc/s, la sfârşitul intervalului de prognoză, peste media multianuală a lunii ianuarie (4950 mc/s)", se arată în comunicatul Direcţiei Apelor "Jiu" Craiova.

Conform sursei citate, în urma depăşirii cotei de inundaţii nu s-au înregistrat probleme.

Tot luni, Dunărea a depăşit cu opt centimetri cota de atenţie şi în zona Portului Turnu Măgurele, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici