Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost deschis în totalitate

Primăria Braşov a anunţat că domeniul schiabil din Poiana Braşov este deschis în totalitate, după ce a fost amenajată şi partea inferioară a pârtiei Lupului, astfel că turiştii vor putea schia în condiţii excelente pe toate pârtiile din staţiune, unde stratul de zăpadă măsoară peste 60 centimetri.

540 afișări
Imaginea articolului Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost deschis în totalitate

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost deschis în totalitate (Imagine: Radu Nema/Mediafax Foto)

Stratul de zăpadă este de 60 de centimetri pe tot domeniul schiabil cu excepţia zonei inferioare a pârtiei Bradul, unde măsoară 40 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De la începutul anului, s-au înregistrat peste 130.000 de treceri prin turnicheţi, ziua de 2 ianuarie fiind ziua cu cel mai mare număr de treceri, peste 30.000 (1 ianuarie - 14.800, 2 ianuarie - 31.361, 3 ianuarie - 26.452, 4 ianuarie - 23.060, 5 ianuarie - 16.531, 6 ianuarie - 18.683), potrivit unui comunicat al Primăriei Braşov.

În prezent, sunt funcţionale instalaţiile pe cablu telegondola, telescaunul Ruia, teleschi Bradul, teleschi Stadion şi snowpark Bradul, iar joi va fi pus în funcţiune şi teleschiul Lupului.

În cursul zilei de miercuri, în Poiana Braşov au fost temperaturi între -23 grade Celsius în Masivul Postăvarul şi de -16 grade Celsius în Poiana Braşov.

Prognoza meteo prevede pentru următoarele ore un cer senin, iar la noapte temperatura va scădea până la -22 grade Celsius.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost extins în urmă cu trei ani. Pârtiile au, în prezent, o lungime totală de 24 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 85 de hectare. O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între şase şi 12 ani. Urcarea şi coborârea vor costa 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În ceea ce priveşte accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 puncte costă 530 lei pentru adulţi şi 290 lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta şi pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcţie de ore, preţul încadrându-se între 60 şi 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon, consecutive sau nu - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii). Cele mai aglomerate pîrtii din Poiana Braşov sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici