Donaţiile românilor, în mijlocul unui scandal de proporţii. Unde ajung banii pentru Institutul Cantacuzino?

  • Cristina Ich este în mijlocul unui scandal de proporţii ce implică donaţiile românilor
  • Donatorii critică şi acuză organizatorii că nu este o campanie ”curată”
  • Răzvan Popescu şi Flick Domnul Rimă sunt şi ei implicaţi în proiectul #staiacasăşidonează
22973 afișări
Imaginea articolului Donaţiile românilor, în mijlocul unui scandal de proporţii. Unde ajung banii pentru Institutul Cantacuzino?

Sursa foto: Instagram @christina_ich

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, se lansa campania de strângere fonduri pentru Institutul Cantacuzino, #eroudeacasă. Campania este susţinută în mediul online de către vedete precum Cristina Ich, Răzvan Popescu şi Flick Domnul Rimă.

Pe marginea acestui subiect a izbucnit un scandal de proporţii după ce organizatorii au afişat pe site-ul lor că donaţiile vor fi împărţite 1/3 între influenceri, Institut şi premiile de lux oferite donatorilor.

În urma campaniei, unul dintre donatori urma să câştige un apartament de lux în Bucureşti. Au urmat zile în care toţi cei implicaţi au fost criticaţi pentru modul suspicios în care vor să împartă donaţiile. Cea mai criticată a fost chiar Cristina Ich.

Aceasta s-a contrazis în declaraţii, spunând iniţial că toată lumea trebuie să câştige ceva şi că nu vede nimic rău în asta. Ulterior, a revenit către publicul ei spunând că ea ar fi fost plătită exclusiv pentru drepturi de autor şi că plata ar fi fost asigurată din resursele proprii ale organizaţiei, nu din donaţii.

În urmă cu 3 zile, Cristina Ich a publicat pe contul ei de Instagram, Actul Adiţional cu Institutul Cantacuzino din care reiese că 95.39% din donaţii merg către Institut. Restul de 4,61% sunt reţinuţi de către organizatori pentru costurile de operare ale Platformei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cei care au promovat un fake news, dar si pentru cei care nu au avut incredere ca sumele din donatii se vor duce la Institutul Cantacuzino in cea mai mare parte, iata dovada. Astazi s-a incheiat Actul aditional cu Institutul Cantacuzino prin care 95,39% din totalul sumelor donate va ajunge la acestia pana luni pentru ca se asteapta inca intrarea in cont a sumelor donate de la procesatorul de plati. Restul de 4,61% a fost reţinut deocamdata, dar daca la finalul campaniei costurile de operare ale Platformei vor fi inferioare acestui procent, se va dona si diferenta catre Cantacuzino. Desi ati crezut ca faceti un lucru bun atragand atentia asupra unei posibile scheme dubioase, fara sa incercati sa obtineti lamuriri daca nu ati inteles, de fapt nu ati facut altceva decat sa diminuati increderea oamenilor care au donat extrem de putin dupa aceea. In definitiv, cel care este afectat este Institutul Cantacuzino. Iar Institutul Cantacuzino inseamna noi toti. Incercand sa faceti un bine, de fapt, ati facut un rau.

A post shared by Cristina Ich (@christina_ich) on

Apr 8, 2020 at 10:31am PDT

De asemenea, vedeta declară că îşi încheie colaborarea cu organizatorii campaniei, imediat după ce se donează banii către Institut: ”Reputaţia şi cuvântul dat sunt cartea mea de vizită. Fără ele, îmi pierd credibilitatea. Lucru care era să se întâmple în urma campaniei ChiarEu unde neprofesionalismul organizatorului m-a pus într-o lumină proastă în faţa comunităţii. După publicarea OP-ului cu cei 200k lei viraţi către Institutul Cantacuzino, mă voi despărţi de platforma ChiarEu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici