Dormitorul – Grădina Edenului când vine vorba de relaxare (P)

77 afișări
Imaginea articolului Dormitorul – Grădina Edenului când vine vorba de relaxare (P)

Dormitorul – Grădina Edenului când vine vorba de relaxare

Dormitorul este ca o Grădină a Edenului în care păşeşti când eşti obosit şi stresat şi din care ieşi cu un zâmbet larg pe faţă şi cu cele mai bune rezolvări pentru probleme. Probabil că ai mai auzit că tonul dă muzica. Ei bine, acest principiu se aplică şi decoraţiunilor şi mobilei de la tine de acasă. Fie că vorbim despre un spaţiu de relaxare improvizat în living sau un pat tapiţat de mari dimensiuni, chiar în dormitor, toate elementele astea alcătuiesc o locuinţă armonioasă în care să trăieşti şi mai important, să te relaxezi, aşa cum vrei tu. Fie că vrei să scapi de canapelele vechi sau de scaunele ponosite din bucătărie, ai nevoie de o mobilă bine aleasă. Şi pentru a o alege ai nevoie de timp.

Poate că te întrebi dacă este chiar atât de importantă mobila. Până la urmă e doar mobilă, doar că pentru a face diferenţa dintre o locuinţă şi acasă ai nevoie de o tuşă personală. Şi poţi obţine asta prin mobilierul ales sau decoraţiuni.

Poate eşti un extrovertit şi vrei să arăţi acest lucru şi prin spaţiul în care locuieşti. Sau poate că eşti un om care preferă mai mult să stea în casă şi să se bucure de o carte bună sau un film clasic cu spioni. Indiferent de situaţie sau de personalitate, ai nevoie ca locuinţa ta să fie în ton cu personalitatea pe care o ai şi care te face să fii atât de unic. Nişte vaze frumos colorate sau decoraţiuni mai elegante o să se potrivească perfect, atât timp cât ai şi mobila potrivită şi un stil bine definit. Nu poţi să alegi o vază în toate culorile curcubeului şi să o pui într-o cameră întunecată în care lumina naturală nici nu pătrunde.

Dacă ai ajuns până aici, urmează să devină şi mai interesant, pentru că o să vorbim despre o cameră cu adevărat specială pentru toată lumea, dormitorul. La prima vedere poate că dormitorul este doar o cameră, dar gândeşte-te puţin la acest mic Eden al relaxării şi cât de mult te-a ajutat el. Aşa că, dacă citeşti articolul acesta dintr-un pat nu foarte confortabil sau dintr-un dormitor puţin mai anost, îţi recomandăm să citeşti în continuare.

Ia-ţi o foaie de hârtie şi nişte timp pentru a face cele mai bune alegeri

Ca orice activitate şi alegerea mobilierului potrivit pentru dormitor o să îţi ocupe foarte mult timp. Aşa că, înainte să începi cumpărăturile, ar trebui să iei lângă tine o foaie de hârtie şi să îţi notezi nevoile. De exemplu, poate că eşti pasionat de meditaţie şi vrei să îţi faci un mic colţ în care să aprinzi lumânările parfumate.

Sau poate că preferi doar un anumit tip de saltea sau de pat. De exemplu, dacă vrei un dormitor mai elegant, ai putea să alegi un pat tapiţat care să dea senzaţia de lux şi o mică notă de fineţe. Nu uita că patul în dormitor este atracţia principală, tocmai de-asta trebuie să te asiguri că îl alegi pe cel mai potrivit stilului dorit de tine.

Alege lucrurile care te reprezintă cel mai bine

Cum am spus şi mai sus, ai nevoie de o tuşă personală în locuinţa ta. Chit că stai în chirie, schimbările care să îţi dea sentimentul de acasă se pot face.

Chiar dacă nu prea te pricepi la culori şi nu eşti foarte inspirat, mereu se găsesc soluţii. În cazul de faţă poţi căuta sau fura nişte idei de pe internet. Cauţi foarte simplu dormitoare gata mobilate şi mai vezi unele lucruri care ţi se par potrivite pentru tine. Un pat din europaleţi sau o etajeră neobişnuită sunt doar câteva lucruri care sunt la modă pe net şi ţi-ar putea atrage atenţia. Cu atât de multe variante ţi-ar trebui o zi în care să stai şi să cauţi intens pe unde poţi. Dar dacă nu găseşti pe internet ceva care să îţi facă cu ochiul, îţi dăm şi noi câteva sfaturi de la care poţi să porneşti sau care să te inspire.

Dacă vrei să te simţi ca în sala tronului, chiar la tine în dormitor, ai putea alege o somiera si patul tapiţat despre care am vorbit mai sus sau un pat cu baldachin. Şi pe lângă pat, mai poţi să iei un dulap sau un dressing cu oglindă.

În schimb, dacă vrei cât mai puţine elemente în dormitor, poţi să îţi alegi un pat simplu din lemn sau cu cadru din MDF. În cazul dulapului, el trebuie să fie ales în funcţie de stilul patului, iar dacă simţi că ai încărcat prea mult camera, poţi să renunţi la noptiere. Eventual poţi să mai pui un scaun şi o lampă mică pentru a-ţi face un colţ de citit sau să îţi pui draperii care să nu lase soarele să te deranjeze atunci când îţi faci siesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici