Dosar penal pentru un bărbat care a votat de două ori la referendum. Explicaţia lui este BIZARĂ

Un bărbat din Călăraşi s-a ales cu dosar penal după ce a votat de două ori, motivând că prima oară a votat în numele mamei sale, au informat reprezentanţii Ministerului de Interne. Poliţiştii din Dolj fac verificări după ce un primar ar fi transportat cetăţeni la urne şi le-ar fi spus cum să voteze.

2214 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru un bărbat care a votat de două ori la referendum. Explicaţia lui este BIZARĂ

Dosar penal pentru un bărbat care a votat de două ori. Explicaţia lui este BIZARĂ

„În Călăraşi, poliţiştii au întocmit dosar penal unei persoane care, după ce a votat şi a introdus buletinul de vot în urnă a cerut un alt buletin şi a mai votat o dată, motivând că de această dată a votat în numele mamei sale. (...) De la ultima raportare şi până în prezent, au fost înregistrate 17 sesizări de posibile fapte contravenţionale sau infracţiuni. Dintre acestea, 6 nu s-au confirmat. Celelalte sunt în curs de verificare şi soluţionare”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Reprezentantul Ministerului de Interne mai arată că într-o localitate din Dâmboviţa, un bărbat a fost sancţionat contravenţional pentru alertarea falsă a autorităţilor după ce a sunat la 112 şi a semnalat în mod fals un caz de corupere a alegătorilor.

„Două persoane au fost amendate cu 700 de lei pentru săvârşirea unor fapte contravenţionale. (...) Poliţiştii din Dolj efectuează verificări după ce au fost sesizaţi că într-o comună din Dolj primarul şi mai mulţi consilieri au transportat mai mulţi cetăţeni la secţia de votare îndemnându-i cum să voteze”, mai spune Monica Dajbog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici