Dosarul de înşelăciune în care e implicat Nati Meir: Fostul deputat a înşelat în mod direct persoane, cu promisiunea că le trimite la muncă în Israel

Nati Meir a luat contact în mod direct cu unele dintre părţile vătămate în dosarul în care acesta şi alte persoane sunt cercetate de poliţiştii Secţiei 1 din Capitală pentru înşelarea a peste 10 persoane cu locuri de muncă în construcţii în Israel, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

417 afișări
Imaginea articolului Dosarul de înşelăciune în care e implicat Nati Meir: Fostul deputat a înşelat în mod direct persoane, cu promisiunea că le trimite la muncă în Israel

Nati Meir (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Nati Meir s-a întâlnit personal cu mai multe părţi vătămate, cărora le-a promis că, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro, le facilitează contracte de muncă în Israel, la Tel Aviv, în domeniul construcţiilor.

Sursele citate au explicat că victimele ajungeau să-i contacteze pe membri grupării, implicit pe Nati Meir, în urma citirii unor anunţuri postate pe internet în legătură cu oferte de muncă în Israel.

Astfel, arată sursele citate, părţile vătămate sunau la numerele de contact postate în respectivele anunţuri şi ajungeau astfel la membrii grupării, printre care şi Nati Meir.

Potrivit aceloraşi surse, la momentul descinderilor de miercuri dimineaţă, una dintre părţi vătămate chiar aştepta în faţa sediului societăţii comerciale, arătându-le poliţiştilor că s-a prezentat la acea adresă pentru a pleca spre Israel.

Sursele citate au arătat că, până la acest moment, s-au înregistrat 13 plângeri penale în legătură cu această faptă şi că achetatorii de la Secţia 1 Poliţie din Capitală au solicitat şi celorlalte secţii să furnizeze informaţii, în cazul în care deţin plângeri similare.

Potrivit surselor citate, poliţiştii au percheziţionat domiciliul lui Nati Meir şi sediul societăţii care se presupune că trebuia să trimită oamenii în Israel, precizând că acesta avea şi un complice, respectiv pe secretara firmei.

Sursele citate au mai arătat că lui Nati Meir i s-a făcut rău în urma percheziţiilor, motiv pentru care a fost solicitată o ambulanţă. Meir a fost dus la Spitalul Elias şi se află în investigaţii, după ce a suferit un puseu de tensiune, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

În acest caz, poliţiştii fac audieri.

Poliţiştii bucureşteni au efectuat, miercuri dimineaţă, percheziţii la membrii unei grupări conduse de Nati Meir, care ar fi înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile vizează mai multe adrese din Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specialitate în înşelăciuni cu locuri de muncă.

Membrii grupării le promiteau oamenilor că îi trimit la muncă în Israel, încasau diverse sume de bani, dar nu-şi mai onorau contractele, a precizat Niculae.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că există informaţii că mai mult de zece persoane au fost înşelate de membrii grupării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici