Două femei din Arad, infectate cu două tipuri de virus gripal

Două cazuri noi de gripă au fost confirmate, luni după-amiază, la Arad, fiind vorba de o tânără de 18 ani care este însărcinată şi care este infectată cu virusul gripal de tip B, şi o pacientă de 34 de ani cu complicaţii la plămâni, infectată cu virusul A/H1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

15 afișări

Cele două femei au fost internate în spital la sfârşitul săptămânii trecute, când le-au fost recoltate probe biologice, iar Institutul Cantacuzino a confirmat, luni după-amiază, infectarea cu două tipuri de virus gripal.

Pacienta de 18 ani gravidă la termen este infectată cu virusul gripal de tip B, iar starea acesteia este bună, fiind internată la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

"Este internată la noi mai mult pentru izolare, pentru a nu ajunge virusul în Spitalul Matern. Pacienta este în stare bună şi ar trebui să nască, urmând să o trimitem la Matern doar când intră în travaliu", a declarat dr. Alexadru Jivcovici de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

O a doua pacientă, de 34 de ani, este infectată cu virusul A/H1N1, fiind internată la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Municipal Arad.

"A avut o complicaţie pneumologică, cu o extracţie de 700 de mililitri de lichid hemoragic din plămâni. Parametri vitali sunt stabili, pacienta beneficiază de oxigenoterapie şi se află în carantină", a declarat directorul Spitalului Municipal Arad, dr. Teodora Olariu.

Primul caz de gripă a fost confirmat de autorităţile sanitare din Arad săptămâna trecută, fiind vorba de virusul gripal A/H1N1, la o femeie de 39 de ani care a revenit dintr-o călătorie făcută în Italia. Pacienta a răspuns pozitiv la tratamentul cu antivirale şi a fost externată după trei zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici