Două femei i-au cerut ajutorul preşedintelui Băsescu

Preşeldintele Traian Băsescu a fost abordat, vineri, după vizita efectuată la Patriarhie, dar şi după cea de la Muzeul Naţional de Istorie, de două femei care i-au solicitat sprijinul pentru rezolvarea unor probleme locative.

13 afișări
Imaginea articolului Două femei i-au cerut ajutorul preşedintelui Băsescu

Două femei i-au cerut ajutorul preşedintelui Băsescu (Imagine: Bogdan Maran - Mediafax Foto)

Preşedintele a fost oprit la Patriarhie, de o bătrână care a reuşit să treacă de ofiţerii SPP şi i-a dat un plic, spunându-i că a rămas fără casă şi a a fost dată pe mâna cămătarilor, şeful statului rugând reprezentanţii Preşedinţiei să înregistreze toate detaliile acestui caz.

Bătrâna a reuşit să se strecoare printre ofiţerii SPP care l-au însoţit pe preşedinte la Patriarhie, la evenimentele prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la Unirea Principatelor.

Deşi iniţial bătrâna a fost îndepărată de preşedinte, la insistenţele femeii, Traian Băsescu s-a oprit să-i vorbească.

"Suntem două, fiica mea şi cu mine, soţul meu a murit şi un cumnat mi-a luat casa şi m-a dat pe mâna cămătarilor să mă omoare... se aruncă cu otravă, am vrăjitori în casă", i-a spus ea preşedintelui, foarte agitată.

"Vrăjitori?", a întrebat şeful statului, la care ea a continuat: "Nu vrăjitori, criminali".

"A, mai grav", i-a spus şeful statului rugând-o să se calmeze, după care bătrânica i-a dat un plic.

Băsescu i-a cerut unui reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale, care îl însoţea, "să vadă despre ce este vorba şi să ia toate informaţile".

Bătrânica a continuat: "Poliţia Capitalei a făcut demersuri. La prim-ministru", în timp ce şeful statului se îndepărta de mulţimea strânsă în faţa Patriarhiei.

O altă femeie i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu, vineri, înainte de a pleca de la Muzeul Naţional de Istorie, o audienţă pentru rezolvarea unei probleme locative.

Şeful statului a participat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie, la vernisajul unei expoziţii dedicate împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor.

La finalul evenimentului, înainte de a se urca în maşină pentru a pleca de la muzeu, şeful statului a fost oprit de o cetăţeancă de la care a primit o solicitare de audienţă pentru rezolvarea problemei locative cu care se confruntă.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, care l-a însoţit pe preşedinte la eveniment, i-a oferit acesteia o carte de vizită pentru a-şi transmite în formă scrisă solicitarea şi descrierea problemei.

După plecarea şefului statului, femeia a explicat jurnaliştilor prezenţi că are o problemă de natură juridică cu o casă din Buftea care a aparţinut părinţilor ei. Ea le-a transmis reprezentanţilor presei numele şi adresa.

Ziariştii au întrebat-o cum crede că o poate ajuta şeful statului, ea răspunzând că doreşte ca juriştii de la Preşedinţie să-i rezolve, din punct de vedere juridic, cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici