Două femei se judecă pe împărţirea bunurilor, deşi nu au fost niciodată căsătorite. „Este o situaţie puţin atipică”

Magistraţii Judecătoriei Piatra-Neamţ trebuie să judece o cauză mai puţin obişnuită în România: un dosar care are ca obiect partajarea de bunuri comune şi lichidarea regimului matrimonial, atât pârâta, cât şi reclamanta fiind femei.

1513 afișări
Imaginea articolului Două femei se judecă pe împărţirea bunurilor, deşi nu au fost niciodată căsătorite. „Este o situaţie puţin atipică”

Judecătoria Piatra-Neamţ trebuie să judece lichidarea regimului matrimonial între două femei

Maria Gârbea şi Valeria Ciolan sunt reclamant, respective pârât, într-un dosar înregistrat la Judecătoria Piatra Neamţ, cu obiectul „partajul de bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”. În mod normal, un asemenea obiect presupune că părţile implicate în dosar au fost sau sunt căsătorite, ceea ce nu e cazul.

Reprezentanţii Judecătoriei Piatra Neamţ au declarat, vineri după-amiază, corespondentului MEDIAFAX, că situaţia este atipică.

"E o situaţie puţin atipică, dar vizează două persoane care au avut o relaţie de familie cu acelaşi bărbat, care ar fi decedat. În acest caz, a fost nevoie să ne încadrăm în câteva tipare generate de sistemul Ecris, acesta fiind şi motivul pentru care dosarul a fost înregistrat cu acest obiect. În caz extrem, ne ducem la alte cauze, dar, aici, pentru că ne puteam încadra în proporţie de 90% în situaţia X, ea aşa a fost încadrată", a declarat magistratul Cătălin Mormoe, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Piatra Neamţ şi fostul şef al acestei instanţe.

Conform reprezentanţilor instanţei, reclamanta este fosta soţie a unui bărbat care a murit, iar cea de-a doua femeie este fiica bărbatului dintr-o altă căsnicie.

Sistemul Ecris, cel cu care se lucrează în instanţe, la repartizarea aleatorie a dosarelor, nu permite o altfel de încadrare, de aceea au şi fost alese drept obiecte ”partajul de bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”.

Surse judiciare afirmă că, de fapt, prima femeie a dat-o în judecată pe cea de-a doua pentru lămurirea situaţiei unei garsoniere, pe care bărbatul decedat i-ar fi lăsat-o fiicei lui.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici