Două românce din trei folosesc creme cu protecţie solară prea mică

Aproape 11 la sută dintre românce nu folosesc deloc cremă pentru protecţia pielii atunci când stau la soare, iar două din trei utilizează produse cu factor de protecţie prea mic în timpul expunerii, potrivit unui studiu realizat în 2007 de Societatea Română de Dermatologie şi compania Vichy.

186 afișări
Imaginea articolului Două românce din trei folosesc creme cu protecţie solară prea mică

Două românce din trei folosesc creme cu protecţie solară prea mică

De asemenea, 45 la sută dintre persoanele chestionate nu-şi cunosc propriul tip de piele. Nouă la sută dintre femei consideră arsurile solare necesare pentru a se bronza vizibil şi doar o femeie din trei foloseşte o cremă cu factor de protecţie mai mare de 30.

Potrivit sondajului, cele patru griji ale femeilor vizează imperfecţiunile, îmbătrânirea, aspectul tenului şi sensibilitatea cutanată. Ele acordă o atenţie excesivă clarităţii şi sensibilităţii cutanate. Peste 60 la sută dintre femei declară că au piele sensibilă, dar numai 42 la sută au fost diagnosticate de către dermatolog având un astfel de ten.

Studiul din 2007 a fost realizat în Centrul Sănătăţii Pielii, unde au fost evaluate şi diagnosticate 2.442 de persoane, din care doar 10 la sută au fost bărbaţi.

Pentru 2008, în perioada 19 iunie - 3 iulie, Laboratoarele Vichy, în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, organizează din nou în Bucureşti Centrul Sănătăţii Pielii. În această perioadă, în intervalul orar 10.00 – 20.00, persoanele preocupate de sănătatea pielii şi interesate să afle informaţii despre nevoile tipului lor de ten vor beneficia de un diagnostic personalizat şi consiliere gratuită din partea specialiştilor.

Ediţia 2008 a Centrului Sănătăţii Pielii este cea de-a treia organizată în România de Laboratoarele Vichy şi cea de-a opta organizată pe plan mondial. Anul acesta, la nivel mondial sunt aşteptate să participe la acest program peste 120.000 de persoane.

Încă de la crearea lor în anul 2002, Centrele Sănătăţii Pielii s-au dezvoltat în întreaga lume. Dacă în 2002 doar patru ţări din Europa au organizat astfel de Centre, în 2005 numărul ţărilor organizatoare a crescut până la 22.

În anul 2006, Centrele au fost organizate în peste 26 de ţări din întreaga lume, pentru ca în 2007 să fie acoperite 38 de ţări de pe patru continente, ajugându-se la un număr de 80.000 de consultaţii realizate anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici