Două trenuri au deraiat duminică în două zone diferite din România. Critici dure la adresa CFR de la Ministrul Transporturilor: Cred ar putea face mai mult decât să păzească nişte macazuri | FOTO

Două trenuri, dintre care unul de călători şi unul care transporta cereale au deraiat, duminică dimineaţa, în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, o persoană fiind rănită uşor.

5755 afișări
Imaginea articolului Două trenuri au deraiat duminică în două zone diferite din România. Critici dure la adresa CFR de la Ministrul Transporturilor: Cred ar putea face mai mult decât să păzească nişte macazuri | FOTO

INCIDENTE FEROVIARE: Două trenuri, unul de călători şi unul de marfă, au deraiat în Caraş-Severin şi Hunedoara/ Un călător este rănit | FOTO

Ministrul Transporturilor cere investigarea rapidă a cauzelor incidentului feroviar din Hunedoara

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, cere de urgenţă Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea incidentului feroviar produs duminică la Băieşti şi comunicarea rezultatelor investigaţiei, chiar dacă suntem în perioada zilelor libere dinaintea Crăciunului, anunţă instituţia.

“Creşterea investiţiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenţia, de mai multe ori, că starea de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanţării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată şi se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziţie. Cred că angajaţii CFR ar putea face mai mult. Astăzi păzesc nişte macazuri, în loc să construiască, în loc să repare. În ultimele luni, am acţionat pentru găsirea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să îşi recâştige prestigiul şi competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar”, transmite ministrul Lucian Şova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, postat pe site-ul instituţiei.

Trei vagoane ale trenului IR 1821 Bucureşti Nord - Arad, au deraiat, duminică, la intrarea în staţia Băieşti, judeţul Hunedoara.

Trenul avea 6 vagoane. În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători.

CFR Călători, despre trenul deraiat la Hunedoara: Persoana rănită stătea în uşa trenului

Persoana rănită în urma deraierii trenului Bucureşti Nord-Arad între staţiile Petroşani -Subcetate, în Hunedoara, stătea în uşa trenului şi a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei, transmite CFR Călători. O locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii îşi vor continua călătoria.

În jurul orei 07.15, ultimele trei vagoane aflate în compunerea trenului IR 1821 Bucureşti Nord-Arad au deraiat între staţiile Petroşani -Subcetate, informează CFR Călători.

În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători.

O persoană care stătea în uşa trenului a fost rănită şi a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei.

O locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii îşi vor continua călătoria spre destinaţia finală, mai precizează CFR Călători.

La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

Trafic feroviar, blocat

Potrivit Centrului Infotrafic, din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în judeţul Hunedoara, traficul feroviar este blocat pe Secţia de cale ferată 202 între localităţile Subcetate şi Boieşti, din cauza unui tren (IR. 1821) care a deraiat.

Trei vagoane din şase au părăsit şina de cale ferată.

Potrivit primelor informaţii, trenul a lovit şi un stâlp de electricitate.

„În tren se aflau circa 120 persoane. Din datele furnizate de conductorul trenului rezultă că nu sunt persoane rănite”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Mai multe echipaje de pompieri de intervenţie si de descarcerare, echipaje medicale SMURD si ambulanţe au fost trimise în zonă.

De asemenea, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 930 este întreruptă la kilometrul feroviar 13+300 de metri, între staţiile CF Berzovia şi Oraviţa (judeţul Caraş-Severin), după ce şase dintre cele nouă vagoane ale trenului marfar 69498 (operator privat, care se deplasa pe relaţia Grădinari - Timişoara Nord) au deraiat, din motive tehnice.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar trenul transporta cereale.

În aceste cazuri, se fac cercetări pentru a se stabili cauzele producerii evenimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici