Douăsprezece persoane, cercetate pentru vot multiplu la europarlamentare

Douăsprezece persoane sunt cercetate de poliţişti pentru vot multiplu la alegerile europarlamentare, iar peste 80 de dosare penale privind infracţiuni din timpul campaniei electorale şi din ziua scrutinului au fost finalizate, fiind trimise procurorilor.

21 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece persoane, cercetate pentru vot multiplu la europarlamentare

Douăsprezece persoane, cercetate pentru vot multiplu la europarlamentare (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii au soluţionat 82 de dosare penale referitoare la infracţiuni privind desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, toate acestea fiind înaintate unităţilor de Parchet.

La nivel naţional au fost înregistrate 181 de dosare penale pentru infracţiuni săvârşite atât în timpul campaniei electorale, cât şi în ziua alegerilor europarlamentare. Dintre acestea, 41 au fost cu autori neidentificaţi, restul de 140 de fapte fiind săvârşite de autori cunoscuţi.

În urma răspunsului primit, în 28 iulie, de la Autoritatea Electorală Permanentă, Poliţia efectuează cercetări cu privire la 12 persoane care şi-au exercitat dreptul la vot de două sau mai multe ori.

În timpul campaniei electorale, la unităţile teritoriale de poliţie s-au înregistrat 47 de dosare penale, iar în 7 iunie, când au avut loc alegerile europarlamentare, alte 94 de plângeri penale. Ulterior au mai fost înregistrate alte 40 de sesizări. Dosarele penale priveau 188 de infracţiuni.

"Un număr important de sesizări se referă la faptele persoanelor suspectate că au votat fără a avea drept de vot ori au votat de două sau mai multe ori (78), dar şi la determinarea alegătorului, prin diferite mijloace, de a vota anumite liste de candidaţi (49)", arată Poliţia Română.

Sursa citată precizează că, în prezent, au rămas în evidenţe 99 de dosare penale, dintre care 25 cu autori neidentificaţi, iar 74 cu autori cunoscuţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, declara, la o zi după alegerile europarlamentare, într-o emisiune la Realitatea TV, că toate persoanele care au votat pe listele suplimentare la europarlamentare vor fi verificate, iar cei care au votat de mai multe ori "se vor trezi «Cioc!, Cioc!» cu poliţia la uşă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici