Dragnea: Guvernul nu poate limita preţurile; trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, întrebat despre creşterea preţurilor, evidenţiată în ultima perioadă, că Guvernul nu poate limita preţurile, el arătând că Executivul trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească.

1352 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Guvernul nu poate limita preţurile; trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească

Dragnea: Guvernul nu poate limita preţurile; trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească

Dragnea a fost solicitat să comenteze acuzaţiile opoziţiei lansate cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură, referitoare la faptul că există o creştere a preţurilor, pe care Guvernul nu o recunoaşte.

„Dar Guvernul nu trebuie să recunoască sau să nu recunoască nişte preţuri! Guvernul nostru asta face, prin toate măsurile – veniturile românilor să crească. Este foarte simplu. Noi ne uităm la nişte instituţii respectabile care spun că puterea de cumpărare a crescut cu 14% la pensionari şi cu 12% la salariaţi. Când s-a făcut această analiză s-a luat în seamă şi creşterea preţurilor”, a spus Dragnea.

El a arătat, în acest context, că Guvernul nu poate limita creşterea preţurilor.

„Guvernul nu poate limita preţurile. Guvernul trebuie să ia măsuri ca veniturile românilor să crească şi asta face în continuare”, a spus Dragnea.

Deputatul PNL Florin Roman a adus, miercuri, la tribuna Parlamentului, lapte, ouă, pâine, carne şi ulei – alimente de bază despre care a spus că puteau fi cumpărate de o familie cu 43 de lei, în luna septembrie, în timp ce acum costul total al aceloraşi alimente a ajuns la 65,99 de lei.

„O familie de oameni simpli m-a rugat să vin cu aceste alimente în faţa dumneavoastră şi să vorbesc în numele lor. Au cumpărat de dimineaţă alimentele de bază şi le-au comparat cu cele din luna septembrie. Un litru de ulei, 4,29, acum este 7,01 lei; un litru de lapte, 4, 10 lei, acum l-au cumpărat cu 5,10 lei. Au luat unt, apoape că s-a dublat preţul, de la 6,45 de lei s-a dus la 11,14 lei. Au luat oamenii ca noi toţi o pâine de 600 de grame pe care o mănâncă o familie, de la 4,41 s-a dus la 5,99. E o familie mai înstărită pentru că şi-a permis să cumpere şi carne de porc. Costa 20,12 lei kg, acum e 24,29 lei. Ei nu au orbul găinilor domnule Daea (...) preţul ouălor a crescut de la 45 de bani la 1,10 lei”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, de la Tribuna Parlamentului, după ce a scos din plasă fiecare produs şi a precizat costul acestuia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici