Dragnea: Instituţiile transferate la nivel local vor avea asigurate resurse de la bugetul de stat

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că transferul competenţelor şi instituţiilor către autorităţile locale se va face cu asigurarea integrală a resurselor financiare de la bugetul de stat, fondurile urmând a fi transferate către autorităţile locale prin Legea bugetului pe 2014.

329 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Instituţiile transferate la nivel local vor avea asigurate resurse de la bugetul de stat

Dragnea: Instituţiile transferate la nivel local vor avea asigurate resurse de la bugetul de stat (Imagine: Shutterstock)

"Transferul competenţelor şi instituţiilor către autorităţile locale se va face cu asigurarea integrală a resurselor financiare de la bugetul de stat. Acum, de la bugetul de stat, prin bugetul ministerelor respective, se susţin financiar aceste instituţii, aceste competenţe. Banii vor fi transferaţi către autorităţile locale prin anexă distinctă în Legea bugetului de stat pe fiecare judeţ sau autoritate locală în parte, cel puţin pentru 2014", a spus Dragnea.

El a menţionat că marţi, la Ministerul Dezvoltării, s-a convenit cu delegaţia condusă de prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis ca, în 2014, împreună cu alte autorităţi locale şi cu Ministerul de Finanţe, să se gândească un mecanism care să dea siguranţa că pe viitor niciun Guvern nu va putea să reţină la Bucureşti banii pentru finanţarea acestor instituţii şi să oblige autorităţile locale să administreze aceste competenţe numai din fondurile proprii.

"Până atunci vom avea o discuţie şi cu Ministerul de Finanţe, pentru că vrem să prindem în Legea bugetului de stat pe 2014 acest proces de descentralizare", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici