Dragnea: Obiectivul principal al MAI - descentralizarea administrativă şi financiară (Video)

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, la instalarea în funcţie, că va avea ca obiectiv principal descentralizarea administrativă şi financiară, subliniind că aceasta va fi un insucces dacă administraţia locală nu se reformează.

104 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Obiectivul principal al MAI - descentralizarea administrativă şi financiară (Video)

Dragnea: Obiectivul principal al MAI - descentralizarea administrativă şi financiară (Imagine: Bogdan Stamatin - Mediafax Foto)

Dragnea şi-a început discursul spunând că vrea să explice de ce şi-a dorit neapărat ca la învestirea sa la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) să fie prezenţi preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari ai marilor municipii, precizând că respectă structura ministerului, profesionalismul şi prestigiul acestora.

"Respectăm structura ministerului, profesionalismul, ţinem la prestigiul dumneavoastră şi vom face tot ce ne stă în putinţă să nu vă fie ştirbit acest prestigiu", li s-a adresat Dragnea participanţilor la ceremonie.

Dragnea a precizat că i-a chemat pe reprezentanţii autorităţilor locale pentru că vrea ca aceştia să se cunoască şi să lucreze împreună.

El a mai spus că în judeţe autorităţile locale colaborează bine şi că este important ca şi de la centru, de la Bucureşti, să fie transmis acest semnal.

Dragnea a mai afirmat că obiectivul său principal este cel asumat de preşedintele Traian Băsescu, de preşedintele Senatului şi de premier, respectiv cel de descentralizare administrativă şi financiară.

"Cer colegilor secretari de stat să se apuce serios de treabă şi să facem o reformă profundă a administraţiei", a spus Dragnea, subliniind că descentralizarea va fi un insucces dacă administraţia locală nu se reformează.

În legătură cu descentralizarea administrativă, Dragnea a spus că aceasta a fost iniţiată de foştii miniştri Ioan Rus şi Vasile Blaga, însă aceştia nu au reuşit să aibă sprijin din partea Guvernului.

Liviu Dragnea le-a cerut reprezentanţilor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să ia măsuri pentru ca în România copiii să meargă şi să se întoarcă de la şcoală în siguranţă.

"Majoritatea suntem părinţi şi avem copii, şi avem inima strânsă până când se întorc acasă", a spus Dragnea.

El a precizat că îşi doreşte ca românii să se plimbe în linişte pe străzi şi le-a transmis celor prezenţi la eveniment că vor avea din partea lui un sprijin serios ca aceste obiective să fie îndeplinite.

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor a mai spus că vrea să contribuie la dezvoltarea echilibrată a României, urmând să fie propuse acte normative necesare pentru realizarea acestui obiectiv.

Liviu Dragnea a mai spus că îşi doreşte ca autoritatea poliţistului să crească, iar "această haină să fie respectată, dar şi colegii poliţişti să respecte cetăţenii României".

Totodată, el a mai spus că intenţionează ca în mandatul său să mărească rolul Jandarmeriei, aceasta fiind o structură în care îşi pune mari speranţe în perioada următoare.

Ceremonia de instalare în funcţie a noului ministru de Interne, Liviu Dragnea, a început în jurul orei 10.00, în prezenţa liderulului PSD, Mircea Geoană, preşedinte al Senatului şi fostului ministru interimar, Dan Nica, şeful statului, Traian Băsescu, nefiind prezent la eveniment, deşi evenimentul figura în agenda preşedintelui.

Înainte de discursul lui Liviu Dragnea, vicepremierul Dan Nica a enumerat câteva probleme şi acţiuni în care s-a implicat ministerul în perioada cât el a fost interimar la MAI, precizând că "doar ministrul de Interne a fost interimar" în această perioadă, nu şi ceilalţi angajaţi ai instituţiei.

El s-a referit la problema asigurării de combustibil pentru încălzire în perioada în care a fost oprită alimentarea cu gaz, precum şi la probleme precum siguranţa cetăţeanului şi mai ales siguranţa în şcoli.

Nica a spus, totodată, că problema permiselor auto false este una de interes naţional.

"Acest pericol de pe şoselele României trebuie eliminat", a subliniat Nica.

Înainte de a-i da cuvântul lui Liviu Dragnea, Nica a spus: "Avem un ministru care va avea sprijinul Guvernului României".

La ceremonia de la Ministerul Administraţiei şi Internelor au participat foarte mulţi membri ai PSD. Astfel, au fost prezenţi primarul Iaşului, Gheorghe Nechita, Constantin Simirad, primarul Constanţei, Radu Mazăre, Marian Oprişan, Constantin Nicolescu.

Dragnea: Nu s-a făcut o numire la conducerea DGIPI

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, după ceremonia de instalare în funcţie, că nu s-a făcut o numire la conducerea DGIPI, precizând că vrea să vadă mai întâi dacă organigrama instituţiei este funcţională, iar apoi vor fi luate deciziile.

Întrebat dacă numele vehiculat pentru conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) este aproape de realitate, Dragnea a spus: "Orice nume este aproape de realitate".

Surse ministeriale declarau, marţi, că adjunctul Direcţiei Generale Anticorupţie, Ionel Georgescu, ar urma să preia conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţii Internă din MAI, postul de adjunct revenind lui Eugen Corciu, fost adjunct al şefului Poliţiei Române.

Liviu Dragnea a depus, marţi, jurământul de credinţă în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni, el fiind desemnat de conducerea PSD pentru a ocupa această funcţie, în urma demisiei lui Gabriel Oprea.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea a depus jurământul

Geoană: Acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi

Ionel Georgescu - şef al DGIPI, iar Eugen Corciu, adjunct

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici