Drumuri naţionale, închise din cauza inundaţiilor

Drumul european E583 (DN28) care traversează judeţul Iaşi a fost închis, luni dimineaţă, pentru că există pericolul de a fi inundat, după ce un dig s-a rupt, iar în judeţul Neamţ a fost închis DN 15D Roman-Gâdinţi, potrivit Centrului Infotrafic.

110 afișări
Imaginea articolului Drumuri naţionale, închise din cauza inundaţiilor

Drumuri naţionale, închise din cauza inundaţiilor (Imagine:Mediafax Foto)

Totodată, în urma ploilor, au fost afectate mai multe drumuri de importanţă locală.

Circulaţia rămâne închisă pe opt drumuri naţionale din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Maramureş, din cauza inundaţiilor.

În judeţul Suceava este întreruptă circulaţia pe DN 2K, în localitatea Arbore, din cauza ruperii podului, traficul fiind deviat pe DN2 Siret - Suceava şi pe DN17 Suceava - Gura Humorului. Şi DN 2E, în zona Clit, unde podul este impracticabil, traficul rutier este deviat pe DN2 Siret - Suceava şi pe DN17 Suceava - Gura Humorului.

De asemenea, în judeţul Suceava nu se poate circula pe DN 2H, între Putna şi Vicovu de Jos, unde este un pod avariat. Pe acest traseu nu există rute ocolitoare.

Drumul Naţional 17A rămâne închis din cauza avarierii podului de la Marginea, varianta ocolitoare fiind prin DJ178 Rădăuţi - Volovăţ şi DJ209K Volovăţ - Marginea.

În judeţul Botoşani, DN24C Miorcani - Rădăuţi-Prut este impracticabil, traficul fiind deviat pe drumuri locale, iar pe DN29A Rediu - Rădăuţi-Prut se circulă cu dificultate.

În judeţul Iaşi, DN 28A Târgu Frumos - Paşcani drumul este închis, circulaţie fiind deviată pe ruta DN2 Moţca - Săbăoani, DN 28 (E583) Săbăoani - Târgu Frumos.

Şi în judeţul Maramureş, deşi situaţia meteorogică s-a ameliorat, DN 19 Remeţi - Teceu este impracticabil, şoferii putând circula pe DN18 Sighetu Marmaţiei - Baia Mare, DN1C Baia Mare - Livada şi DN19 Livada - Negreşti-Oaş.

Pe DN18 Vişeu de Jos - Leordina se circulă pe un fir din cauza erodării terasamentului.

Ministerul Mediului a transmis, duminică după-amiază, avertizarea hidrologică de cod roşu către prefecturile judeţelor Suceava, Botoşani, Bacău, Iaşi Maramureş şi Neamţ, unde până luni la ora 16.00 sunt aşteptate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici