Dumitru Prunariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic, a primit, joi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare. „Merită cu certitudine un loc în galeria personalităţilor Bucureştiului”, spune Nicuşor Dan.

196 afișări
Imaginea articolului Dumitru Prunariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti

Sursa foto: Facebook/Nicuşor Dan

„Cu deosebită consideraţie, i-am acordat astăzi (joi - n.r.), în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti domnului Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. La împlinirea a 70 de ani de viaţă, înmânarea titlului constituie o recunoaştere a activităţii acestei adevărate personalităţi a României contemporane, care merită cu certitudine un loc în galeria personalităţilor Bucureştiului”, transmite Nicuşor Dan.

Edilul reaminteşte că Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spaţial “lntercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

„Domnia sa şi-a îndeplinit cu onoare toate îndatoririle ca militar, diplomat, om de ştiinţă, cu merite deosebite recunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi nu în ultimul rând ca cetăţean al Bucureştiului, oraş în care-şi desfăşoară activitatea de 40 de ani”, încheie Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici