Dumitru Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate

Dumitru Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti respingând, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan. Soluţia judecătoriei poate fi contestată la Tribunalul Capitalei, care decide defintiv asupra solicitării DNA.

65 afișări
Imaginea articolului Dumitru Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate

Dumitru Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Dumitru Secheleriu a fost externat, marţi după-amiază, din Spitalul Judeţean Bacău, la aproximativ o oră după ce Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostului edil băcăuan.

"Pacientul a fost externat în jurul orei 16.30. Nu l-am întrebat unde pleacă, dar a părăsit spitalul", a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Natalia Jicmon, director de îngrijiri.

Dumitru Sechelariu a fost internat la Spitalul Judeţean Bacău luni seară, unde i-au fost făcute mai multe seturi de analize, marţi, unele la prima oră a dimineţii, iar altele spre prânz. Fostul edil a primit tratament cu anticoagulante, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Fostul primar Dumitru Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti respingând, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostului edil băcăuan, acuzat de încercare de a mitui judecători, prin intermediari, cu suma de peste 77.000 de lei.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) contestă decizia Judecătoriei sectorului 1.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, pentru cumpărare de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că, în 17 februarie, Dumitru Sechelariu a remis inculpatului Iuliean Şutu, director la SC Transport Public SA Bacău, suma de 77.400 lei, pentru ca acesta din urmă să o dea unui denunţător pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Curţii de Apel Bacău, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile într-un litigiu comercial în care era implicată societatea băcăuană de transport public.

DNA spune că, în aceeaşi cauză, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Iuliean Şutu, pe o perioadă de 29 de zile, pentru cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Sechelariu acuzaţiile în acest dosar, iar luni au dispus reţinerea lui. Fostul primar al municipiului Bacău Dumitru Sechelariu, a fost internat, luni seară, sub pază la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Bacău, după audierea şi reţinerea lui de către procurorii anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici