Dunărea a atins cota de inundaţie în dreptul Portului Giurgiu

Dunărea a atins, luni, cota de inundaţie în dreptul Portului Giurgiu, o echipă de specialişti din localităţile riverane Dunării monitorizând în permanenţă starea digurilor în condiţiile în care tendinţa de creştere se menţine şi în zilele următoare.

167 afișări
Imaginea articolului Dunărea a atins cota de inundaţie în dreptul Portului Giurgiu

Dunărea a atins cota de inundaţie în dreptul Portului Giurgiu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, judeţul este sub atenţionare de cod portocaliu din cauza creşterilor apelor Dunării, iar tendinţa de creştere se menţine şi pentru zilele următoare.

Cota de inundaţie a atins 640 de centimetri, iar debitul este de 12.400 de metri cubi pe secundă.

O echipă de specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, a Sistemului de Gospodărire a Apelor şi a Consiliilor locale din localităţile riverane Dunării monitorizează în permanenţă starea digurilor din zonele învecinate fluviului, până în prezent nefiind înregistrate probleme deosebite privind navigaţia pe Dunăre.

Potrivit sursei citate, celelalte râuri din judeţul Giurgiu au regim de curgere normal, fără să fie înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie sau de inundaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici