Dunărea a atins cote de atenţie în mai multe puncte din Dobrogea

Dunărea a atins cotele de atenţie în mai multe puncte din Dobrogea, însă reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) susţin că nu există riscul producerii de pagube în localităţile riverane fluviului din judeţele Constanţa şi Tulcea şi nici în Delta Dunării.

55 afișări
Imaginea articolului Dunărea a atins cote de atenţie în mai multe puncte din Dobrogea

Dunărea a atins cote de atenţie în mai multe puncte din Dobrogea (Imagine:Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

"Astfel, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în Europa Centrală şi de Est în ultima perioadă, nivelul fluviului Dunărea pe sectorul riveran Dobrogei înregistrează creşteri semnificative, fiind atinse cotele de atenţie la mirele zonale Cernavodă, Isaccea şi Tulcea", se arată într-un comunicat al ABADL.

Potrivit sursei citate, pentru perioada 16 - 27 decembrie nivelurile Dunării vor înregistra variaţii, iar la sfârşitul acestui interval se vor situa în jurul cotei de atenţie.

"Menţionăm că debitul fluviului Dunărea din această perioadă se apropie de dublul debitului multianual pentru luna decembrie. Cu toate acestea, la actualele cote, nu există riscul producerii de pagube în localităţile riverane Dunării şi în cele din Delta Dunării", a spus responsabilul de comunicare al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Cătălin Anton.

El a precizat că la nivelul dispeceratelor Constanţa şi Tulcea din cadrul ABADL s-a impus monitorizarea situaţiei hidrologice a fluviului, iar aceasta este transmisă zilnic către comisiile locale pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, în această perioadă, toate lucrările hidrotehnice din Constanţa şi Tulcea sunt supravegheate în permanenţă, iar angajaţii Sistemelor de Gospodărire a Apelor din cele două judeţe au responsabilitatea să intervină în cazul în care situaţia hidrologică o va impune.

"Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral sunt pregătite cu mijloace, materiale şi formaţiuni operative pentru sprijinirea Comitetelor Locale, în vederea intervenţiei în secţiunile critice, dacă va fi cazul", a mai spus Cătălin Anton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici