DUNĂREA a depăşit COTELE de atenţie în Olt. Peste 200 de hectare de păşune inundate

Dunărea a depăşit cotele de atenţie în judeţul Olt şi a inundat peste 200 de hectare de păşune din localităţile Corabia şi Gârcov. Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dunărea a depăşit cotele de atenţie şi a inundat 18 hectare de teren în Corabia şi 215 hectare de păşune în localitatea Gârcov.

368 afișări
Imaginea articolului DUNĂREA a depăşit COTELE de atenţie în Olt. Peste 200 de hectare de păşune inundate

DUNĂREA a depăşit COTELE de atenţie în Olt. Peste 200 de hectare de păşune inundate (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax foto)

"Din informaţiile primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi centralizate de Centrul Operaţional al ISU Olt, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) este în creştere (11.000 metri cubi pe secundă), situându-se peste media multianuală a lunii martie (6.700 metri cubi pe secundă). Oraşul Corabia şi comuna Gârcov se menţin în «stare de apărare», conform cotei de la Port Corabia, care a înregistrat cota de 537 (CA-500)", se arată în comunicat.

Judeţul Olt se află în această perioadă sub incidenţa unei avertizări hidrologice cod galben, valabilă pentru Bazinul Dunării, sectorul Corabia-Zimnicea. Hidrologii preconizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

La toate primăriile din zona vizată se asigură serviciul de permanenţă, până în acest moment nefiind înregistrare victime sau alte pagube materiale şi nici persoane sau bunuri care să necesite evacuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici