Duşa a dăruit unor absolvenţi din Harghita un tricolor, ca să-şi aducă aminte că "România e ţară demnă în lume"

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, le-a dăruit absovenţilor Colegiului Naţional "Octavian Goga” din Miercurea Ciuc un tricolor, care să le amintească mereu că "România este o ţară demnă în lume" şi că "românii sunt cetăţeni mândri".

211 afișări
Imaginea articolului Duşa a dăruit unor absolvenţi din Harghita un tricolor, ca să-şi aducă aminte că "România e ţară demnă în lume"

Mircea Duşa (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a participat, vineri, la festivităţile de încheiere a anului şcolar de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" şi Liceul cu predare în limba maghiară "Marton Aron", ambele din Miercurea Ciuc.

Duşa le-a dăruit tricolorul României absolvenţilor de la Colegiul Naţional "Octavian Goga", spunându-le că acesta trebuie să le aducă aminte că "România este o ţară demnă în lume" şi că "românii sunt cetăţeni mândri”.

"Voi, aici, la Miercurea Ciuc, simbolul acesta care se numeşte drapelul României îl aveţi mult mai mult în suflet decât tinerii care termină în alte licee din ţară. De aceea, mă gândeam că o bucăţică din acel drapel care era pe aerodromul de la Clinceni să rămână un simbol al dumneavostră, al promoţiei 2013, să-l personalizaţi şi să-l păstraţi, iar peste zece ani, când vă veţi reîntâlni, să vă amintiţi că, de aici, din Miercurea Ciuc, acest drapel v-a sădit în suflet demnitatea şi dragostea de a fi român”, a spus Mircea Duşa.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care îl însoţeşte pe Duşa, i-a îndemnat pe absolvenţi să fie foarte atenţi la deciziile pe care le vor lua de acum încolo, întrucât ele le vor inflenţa viitorul.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au participat şi la festivităţile de încheiere a anului şcolar organizate la Liceul cu predare în limba maghiară "Marton Aron” din Miercurea Ciuc.

Cei doi demnitari vor merge şi la şcoala din satul Hodoşa, comuna Sărmaş, precum şi la şcoala din comuna Gălăuţaş.

Vineri după-amiată, ei au programată o întânire cu directorii şcolilor din judeţul Harghita, care se va desfăşura la Casa de Cultură din Topliţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici