Duţă: Nu demisionez, premierul nu mi-a cerut demisia, dacă mi-ar fi cerut-o, mi-as fi prezentat-o

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a declarat, marţi, răspunzând unor întrebări, că nu-şi dă demisia şi că premierul nu i-a cerut acest lucru, arătând că dacă i-ar fi solicitat demisia, şi-ar fi prezentat-o.

174 afișări
Imaginea articolului Duţă: Nu demisionez, premierul nu mi-a cerut demisia, dacă mi-ar fi cerut-o, mi-as fi prezentat-o

Duţă: Nu demisionez, premierul nu mi-a cerut demisia, dacă mi-ar fi cerut-o, mi-as fi prezentat-o (Imagine: Rayvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îşi dă demisia şi dacă premierul i-a cerut acest lucru, Lucian Duţă a răpuns : "Nu, nu-mi dau demisia. Nu, nu mi-a cerut demisia, pentru că, dacă mi-ar fi cerut demisia, mi-aş fi prezentat-o, normal".

El a arătat că în scandalul morfinei CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate. Duţă a menţionat că responsabilitatea aparţine celor care trebuiau "să monitorizeze situaţia farmaceutică".

Întrebat cine anume trebuia să facă acest lucru, preşedintele CNAS le-a spus ziariştilor: "Vorbiţi cu Ministerul Sănătăţii".

De asemenea, la întrebările insistente ale ziariştilor dacă nu are nimic să-şi reproşeze pentru incidentul cu morfina Lucian Duţă a spus: "Întotdeauna când apar situaţii de acest gen, fiecare are să-şi reproşeze câte ceva".

El a mai spus că este foarte puţin probabil să se mai poată întâmpla situaţii de genul incidentului cu morfina. "Foarte puţin probabil, pentru că noi vom veni cu o serie de măsuri care vor împidica apariţia unor situaţii regretabile, pe care le-aţi văzut zilele trecute. Ministerul Sănătăţii lucrează la ora aceasta împreună cu CNAS la un set de măsuri pentru a împiedica această situaţie", a adăugat Duţă.

El a fost înrebat cum comentează faptul că în spitale se spune că lipsesc medicamente pentru bolnavii de cancer. "Nu ştiu despre ce vorbiţi, pentru că noi ca şi instituţie nu monitorizăm şi nu intră în atribuţiile CNAS să monitorizeze stocurile de medicamente din spitale. Casa Naţională nu are nicun feld e atribuţie legală a controla spitalele din România", a adăugat Lucian Duţă.

Preşedintele CNAS şi ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli au avut o întâlnire, marţi, la Parlament, cu producătorii de medicamente, întâlnire la care presa n-a avut acces.

Criza de opiacee despre care s-a vorbit în ultimele zile este artificială, întrucât există mai multe tipuri de morfină, iar medicii ştiu acest lucru şi pot recomanda produse alternative, a declarat, recent, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

"Este o criză artificială, o criză falsă. Avem alternative, există medicamente injectabile cu acţiune rapidă. Practicienii ştiu şi pot recomanda. Nu înţeleg de ce nu au explicat acest lucru", a spus ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici